ABD'den IŞİD’e büyük operasyon hamlesi

ABD merkezli New York Times gazetesi, ABD'nin IŞİD'in merkezi Rakka'yı hedef alan büyük bir operasyon hazırlığında olduğunu yazdı.

ABD'den IŞİD’e büyük operasyon hamlesi
ABD'den IŞİD’e büyük operasyon hamlesi
GİRİŞ 06.10.2015 14:30 GÜNCELLEME 06.10.2015 14:33
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

The New York Times’in ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, örgütün merkezi Rakka’yı kuşatmaya hazırlanıyor. Plana göre operasyon, İncirlik’ten kalkan koalisyon uçaklarının 20 bin Kürt muhalif ve 3 ila 5 bin arasında Arap savaşçıya destek vermesiyle gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE İÇİN GÜVENLİ BÖLGE HEDEFİ

Bu planla, Türkiye’nin ‘güvenli bölge’ olarak isimlendirdiği Azez ile Cerablus arasındaki kısmın IŞİD’den alınarak Suriyeli muhaliflere kazandırılması hedefleniyor. Planın başarılı olması durumunda IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka da kuşatılacak. Kentin ikmal yollarının kesilmesi, ancak kente doğrudan müdahale edilmemesi planlanıyor.

MUHALİFLERE SİLAH VERİLECEK

Yetkililer, ABD Başkanı Barack Obama’nın operasyonu önümüzdeki haftalarda başlatmak için iki önemli adımı onayladığını belirtti. Gazetenin haberine göre Obama, Suriye’de savaşan muhaliflere doğrudan mühimmat ve silah verilmesi için ilk defa Pentagon’a emir verdi.

ABD Başkanı, Türkiye’deki İncirlik Üssü’nden kalkan uçakların hava saldırılarını yoğunlaştırmasını da istiyor. Ancak, İncirlik Üssü’nün kapasitesinin geliştirilmesi konusu da görüşülüyor. Gazete, Arap savaşçıların katılımının, Türkiye’nin bölgedeki Kürtlerin çok etkili olması yönündeki endişesini azalttığını ifade etti.

ABD’li yetkililer, yeni operasyonun Rusya’nın Suriye’deki bombardımanlarından önce planlandığını ve Rus bombardımanların planı engellemeyeceğini de vurguladı.
Kaynak: New York Times

YORUMLAR 31
  • turan 8 yıl önce Şikayet Et
    büyük savaş başladı biz hala seçimle uğraşıyoruz şu anda devletin başında tek parti ak partinin olmasında fayda var çok önemli kararlar alınması lazım çok krirtik durum
    Cevapla
  • nuh 8 yıl önce Şikayet Et
    abd kafir bir devlettir rusyada müslümamna dost olamaz vay halimize
    Cevapla
  • barıs 8 yıl önce Şikayet Et
    Ve bunlar yedi bayrak ehli ile savaşırlar. (Bu yedi bayraktan) her birinin sahibi, mülkün kendisinin olacağına tamah ederek çarpışırken, hezimete uğrayacaktır. Sonra Haşimi (Hz. Mehdi) Muazzaffer olur ve Allah Teala Müslümanlara onun ülfet ve muhabbetini yerleştirir. Bu hal Deccal çıkıncaya kadar devam eder.
    Cevapla
  • barıs 8 yıl önce Şikayet Et
    HADİS: Öyle bir fitne olacak ki, insan o fitneye, altının cevherde bulunması gibi karışmış olacaktır. Siz, zalimleri hariç Şam ehli hakkında fena söz söylemeyin. Zira onların arasında ebdallar (ermişler) vardır. Allah Teala, onları darmadağın edecek olan şiddetli bir yağmuru semadan boşaltacak, öyleki savaşsalar tilkiler bile onlara galip gelecektir. Bu sırada Allah Resulullah (s.a.v.)’in soyundan bir Reculü, az olursa on iki, çok olurlarsa on beşbinden müteşekkil üç bayrak üzere bir ordu arasında gönderir. Parolaları “Emit emit” (öldür, öldür) dür.
    Cevapla
  • barış 8 yıl önce Şikayet Et
    evet hermeciddun (armegeddon) savaşı yavaşş yavaşşş geliyor, yandık ki ne yandık, HADİS: Öyle bir fitne olacak ki, insan o fitneye, altının cevherde bulunması gibi karışmış olacaktır. Siz, zalimleri hariç Şam ehli hakkında fena söz söylemeyin. Zira onların arasında ebdallar (ermişler) vardır. Allah Teala, onları darmadağın edecek olan şiddetli bir yağmuru semadan boşaltacak, öyleki savaşsalar tilkiler bile onlara galip gelecektir. Bu sırada Allah Resulullah (s.a.v.)’in soyundan bir Reculü, az olursa on iki, çok olurlarsa on beşbinden müteşekkil üç bayrak üzere bir ordu arasında gönderir. Parolaları “Emit emit” (öldür, öldür) dür. Ve bunlar yedi bayrak ehli ile savaşırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor