ABD'den tehdit gibi açıklama

Ashton Carter, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalinin Washington'ın Moskova'ya karşı tutumunu sertleştirmesine yol açacağını söyledi.

ABD'den tehdit gibi açıklama
ABD'den tehdit gibi açıklama
GİRİŞ 06.10.2015 17:19 GÜNCELLEME 06.10.2015 17:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Birtakım askeri görüşmeler için İspanya'da bulunan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter açıklamasında detaylara girmeden, "Bu, Rusya'ya yönelik tutumumuzu daha sertleştirmemize neden olacak ve onların çok iyi düşünmediğinin de bir başka kanıtı" ifadesini kullandı.  

AFP’nin haberine göre; Carter, Rus uçaklarının Devlet Başkanı Beşar Esad'a destek için Suriye'de harekete geçmesinin ardından ülkesi ile Rusya arasında muhtemel terslikleri önlemek adına girişilen görüşmelerin de sekteye uğramış gibi göründüğünü söyledi. 

"Bu görüşmeler Moskova'nın fikriydi. Onlardan bir yanıt bekliyoruz. Gelmeliler ve bunu hemen yapmalılar" diyen Carter, şöyle devam etti: "Teklifi uygularsanız bu profesyonelce olur ve bunu şimdiye kadar gerçekleştirmediler ve bu da onların stratejik kafa karışıklığının bir işareti olabilir." 

Gazetecilere yaptığı açıklamada Carter, gönüllü Rus askerlerin Suriye'ye gitmeleri yönündeki haberleri doğrulamazken, "Eğer doğruysa bu, sadece onların Suriye'deki hatalarının daha da derinleştirir" dedi.

YORUMLAR 15
  • Can 8 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bize nukleer santralmi kuracakdi
    Cevapla
  • kiraz 8 yıl önce Şikayet Et
    bayram değil seyran değil amerika niye bizi bu kadar düşünüyor acaba...? rusyanın yaptığını tasvip etmesekte bu kadar büyütülecek bir olay değil,amerika samimiyse önce hava sahamızı değil,ülkemizin bir çok yerini ihlal eden hdpkk ve pyd terör örgütüne yardımlarını kessin.
    Cevapla
  • atakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yürü talat paşa biz arkandayız. kendi yapamadıklarını akıllarınca bize yaptıraklar. hem bizi hem rusyayı bitirecekler. Sonra kılıçtaroğlu koltuğa oturup 15 yıl cumhurbaşkanlığı bir 15 yılda tek parti hükümeti. doğu gitmiş hatay gitmiş kıbrıs gitmiş. gitmişoğlu gitmiş. ey gidi koca dede sen nasıl aldın bu kadar topragı torunlar harca harca bitmiyor.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikadan hala hayırmı bekliyecegiz ilk bunlar iter bizi ateşe
    Cevapla
  • Balkes 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve avrupa hele hele ingiltere su an rusyadan dolayi türkiyenin yaninda.. bence cok dikkatli olmaliyiz. Bu hayra alemet degil..isin ucunda enerji var tamam ama..sinsi bir plan kulaklari cinlatiyor..
    Cevapla
  • Dikkat 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen sana katılıyorum Balkes kardeşim şu an çok tehlikeli bir konumdayız her an herşey olabilir iki taraf için de koz haline geldik kullanılma kışkırtılma ateşin ortasına atılma ihtimalimiz ciddi derecelerde....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu