Türkiye tasarısı ABD Kongresi'nde

ABD ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması yapılması konusundaki bir tasarı Temsilciler Meclisi'ne sunuldu.

Türkiye tasarısı ABD Kongresi'nde
Türkiye tasarısı ABD Kongresi'nde
GİRİŞ 08.10.2015 00:12 GÜNCELLEME 08.10.2015 08:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

"ABD ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması yapılması arayışı için ABD Ticaret Temsilcisi'ni Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile görüşmelere başlama konusunda yönlendirmek" başlıklı 3685 sayılı tasarıyı Cumhuriyetçi Parti'nin West Virginia'dan Temsilciler Meclisi üyesi Alexander Mooney sundu.

ABD Kongresi'ndeki Türkiye Dostluk Grubu'nün üyesi de olan Mooney'nin sunduğu tasarı dün ilgili komiteye gönderildi.

Tasarının yasalaşması için önce komitede, ardından da Genel Kurul'da oylanıp kabul edilmesi gerekiyor, ancak Kongre'deki yasama yılı bu yıl bitiminde sona ereceğinden tasarının yasama aşamalarında çok ilerleyebilmesi beklenmiyor.

Bununla birlikte Türk diplomatik kaynaklar, tasarının sunulmasındaki amaçlardan birinin Türkiye ile ABD arasında bir serbest ticaret anlaşmasının gerekliliği ve önemi hakkında Kongre'de farkındalık yaratmak olduğunu belirtiyorlar.

Kongre'de son yıllarda Türkiye ile ilgili olumsuz tasarıların fazlalığı göz önüne alındığında da serbest ticaret anlaşması ile ilgili bu tasarının önemine işaret edilirken, tasarıya imza atan Temsilciler Meclisi üyelerinin sayısının artırılması için çalışma yürütüleceği de kaydediliyor.

Türkiye, ABD ile AB arasında görüşmeleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nın (TTIP) dışında bırakılamayacağını ve bu sürece paralel olarak ABD ile bir serbest ticaret anlaşması yapılması gerektiğini sık sık vurguluyor.

YORUMLAR 10
  • cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu TTIP ve benzeri serbest ticari anlasmalari COOOKKK TEHLIKELI tasarilar. kesinlikle bu gibi an asmalardan uzak durmaliyiz. Bu gibi tasarilar kanada ve güney amerikanin bel kemigini kirdi... Lozan anlasmasini aratir... o kadar kötü!!!!
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Senatörler ekonomik sıkıntıda herhalde Örtülüye göz diktiler anlaşılan.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Senatörlerin paraları bitti yine örtülü ödenekten nemalanmak için getirilmiş bir tasarı asla kabul edilmez.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tasarıyı geçirmek için kaç tane senatöre esaslı CUKKALAR dağıtılacak.Bırakalım bu işleri adamlar Maaşlarından fazlasını bizden alıyorlar.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yine Senatörlerin Lobi faaliyeti altında İyi Mal götürmeleri için verilmiş bir tasarı.Yeter artık neredeyse Türkiye olarak ABD senatörlerinin maaşlarını biz veriyoruz.Bu adamlara verilen cukkalara bir son verelim artık ne halleri var ise yapsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi