ABD'den Türkiye açıklaması

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Pat Ryder, muhaliflere yapılan askeri yardımın Suriyeli Kürt gruplara gitmediğini söyledi.

ABD'den Türkiye açıklaması
ABD'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 16.10.2015 21:52 GÜNCELLEME 16.10.2015 21:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı'nda telekonferans yöntemiyle gazetecilere konuşan Sözcü Ryder, DAEŞ ile mücadele konusundaki bilgilendirme yaptı. 

''TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİ HAKKINDA HASSASIZ''

Pazar gecesi havadan gönderilen mühimmatın içinde bulunan askeri malzemelerin Suriyeli Arap koalisyonu güçlerinin eline geçtiğinden "emin olduklarını" vurgulayan Ryder, "Türk ortaklarımızın bazı endişeleri hakkında hassasız. Tekrar söyleyeyim, bu yardım Suriyeli Kürtlere yapılmadı" dedi.

Ryder, son aylarda DAEŞ karşıtı güçlere mensup on binlerce kişinin terör örgütünü Türkiye sınırı yakınındaki bölgelerden uzaklaştırdığını ifade ederek, yapılan 50 tonluk yardımın da yaklaşık 5 bin kişiden oluşan Arap muhalif gruba gittiğini yineledi.

Ryder, bu grubun bazı durumlarda Suriyeli Kürt gruplar ve Türkmen, Hristiyan ya da diğer unsurlarla uyum içinde hareket ettiğini ifade etti.

CENTCOM Sözcüsü, yakın zamanda Suriye Demokratik Güçleri adı altında bir oluşumun kurulduğunu ve PYD'nin de bununla bağlantılı olduğunu bildiklerini kaydederek, ancak askeri malzeme yardımı yapılan Arap koalisyonunun bu güçlerle ilişkisinin ne kapsamda olduğunu bilmediklerini söyledi.

Sözcü, ayrıca, yardımın Kürt gruplarla paylaşılıp paylaşılmadığının sorulması üzerine, kendi ihtiyaçları varken Arap koalisyonun malzemeleri ve mühimmatı Kürt gruplarla paylaşmasının şaşırtıcı olacağını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • saga 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve NATO'ya bizim mi çok fazla ihtiyacımız oldu, onların mı bize ihtiyacı oldu. NATO'dan çıkarsak ne kaybederiz? En azından tiyatro biter gerçekler gündeme gelir.
    Cevapla
  • elazığ 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin dostu ginede Türkiye halkıdır bunları gayesi Türkiyeyi savaşa sokmaktır sonradan çekilip gitmektir bu ülke bildiğiniz ülke değildir ABD ve AB ve RUSYA sizler ancak silahlarınızı zavalı müslümanların üzerinden denersiniz yoksa ne işid nede diğer terör ürgütleridir
    Cevapla
  • TURAB 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ve israil ile savaşmaktan korkmuyorum... içimizdeki hainlerle savaşmak kadar...
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    düsman amerika
    Cevapla
  • vatandaş. 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın yalan söylediğini hükümette biliyor.lafa gelince aslan kesilenler icraatte sıfır.yeter artık amerikaya boyun eğdiğimiz.vurun temizleyin sınırı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!