Kongre üyeleri de Gülen'i sildi

Senatör Kelly Ayotte'nin ofisi, Gülen örgütünden aldığı 43 bin 100 doları iade ettiklerini açıkladı

Kongre üyeleri de Gülen'i sildi
Kongre üyeleri de Gülen'i sildi
GİRİŞ 21.11.2015 06:43 GÜNCELLEME 21.11.2015 06:43
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD'nin en çok satan gazetesi USA Today, ABD'li kongre üyelerinin ülkede yaşayan Gülencilerin yaptıkları bağışları iade ettiğini yazdı. Gazete, Gülen örgütünün yüzbinlerce doları uygunsuz bir şekilde bağışlamış olduğunu ortaya çıkardı. Gazetenin şüpheli bağışlar ile ilgili sorularını yanıtlayan Cumhuriyetçi New Hampshire Senatörü Kelly Ayotte'nin ofisi, 30 Nisan 2014'te Gülen örgütüne mensup olduğu düşünülen kişilerden aldıkları 43 bin 100 doları iade ettiklerini açıkladı. Ayotte'nin ofisi söz konusu kişilerden bağış alan ABD Başkanı Barack Obama ve Hillary Clinton'ın da paraları iade etmesi gerektiğini söyledi. Ayotte'e 30 Nisan 2014'te bağış yapan 19 kişinin hepsi New Hampshire dışında yaşıyor. Ve bağış yaptıkları senatör hakkında hiçbir şey bilmiyor. Long Island bölgesinde yaşayan İman Cesari adlı Gülen örgütü mensubu, kadın senatör Ayotte'yi erkek sanıyor. Cesari, "Ayotte iyi bir adam. İyi bir iş çıkarıyor" dedi. Cesari'nin Ayotte'ye bin 200 dolar bağış yaptığı belirtiliyor. Yine Long Island'ta yaşayan ve bir otomobil tamir atölyesi olan Hayati Çamlıca da, Ayotte'yi erkek zannediyor. Çamlıca'nın tek günde yaptığı bağış 2 bin 400 doları buldu.

ŞÜPHE VERİCİ TUTARLAR

Gazete aynı günde Ayotte'e bağış yapan 5 Türk'ün yaşadığı yeri tespit edemezken, bazı bağışçıların da işçi olarak gözüktükleri yerleri tespit edemedi. USA Today, bağışçıların bazılarının da Gülen'le ilişkili okul ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarda çalıştıklarını belirledi. Hem cumhuriyetçilere hem de demokratlara bağışlar yapan Gülen örgütü mensupları, Teksas Milletvekili Henry Cuellar'a 7 Ekim 2013'te 22 bin 500 dolar bağışladı. 2 bin 500 dolar bağış yapan kişilerden biri Ohio- Toledo'daki bir Gülen okulunda öğretmendi. Eyalet kayıtları Akif Camızcı adlı öğretmenin yılda 37 bin dolar kazandığını gösteriyor. Bu denli az kazancı olan bir öğretmenin tek seferde 2 bin 500 dolar ödeme yapması soru işaretleri oluşturuyor. Milletvekili Cuellar'a bağış yapan Ortabatı Türk Amerikan Vakfı eski Başkan Yardımcısı Bilal Ekşili ise yıllık kazancı 31 bin 592 dolar olmasına rağmen, 2010'dan bu yana 38 bin dolarlık bağış yapmış.

Ragıp Soylu -Sabah

YORUMLAR 28
  • ata 8 yıl önce Şikayet Et
    Seni peçete yerine bile koymazlar vatanına gelseidin bunlar olması amasen papazları dos edindin şimdide aglıyorsun öylemi bu kadar dostun seni bir ceketler sokak da komaz herhalde tedavülden kaldirdilarmı seni bu memleket ihaneti sevmez
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kış. Geliyor.bagislar.olmadan Yaşam. Zor.artik.on.patilerini.yalarlarherhalde
    Cevapla
  • abc 8 yıl önce Şikayet Et
    ben bile şaştım kullandılar uyanmanız lazım ortadogu sultan abdulhamidin devamıdır uyanın
    Cevapla
  • calis 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu paralar himmet paralarımı acaba
    Cevapla
  • Derman 8 yıl önce Şikayet Et
    Gülen grubu bağış yapmayı çok seviyorsa buyursun şehid ve gazi yakınlarına ve hatta deniz fenerine bağışta bulunsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı