ABD'ye sert Suriye eleştirisi

Amerikalı Temsilciler Meclisi senatörü Lindsley Graham ABD’nin Suriye politikasını ağır bir şekilde eleştirdi.

GİRİŞ 24.11.2015 14:21 GÜNCELLEME 24.11.2015 14:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muhammed Fidan'ın haberi...

Lindsley Temsilciler Meclisinde yapılan Suriye dış politikası tartışmasında Savunma Bakanı Ashton Carter ve Suriye askeri stratejisti Orgeneral Joseph Dunford’a ABD’nin Suriye politikasıyla ilgili sert tepkiler gösterdi. 

Rusya DAEŞ ile savaşmıyor senatör!

Senatör Lindsey Graham Suriye askeri stratejisti General Dunford’a yönelttiği soruyla zor durumda bıraktı. Graham Amerika öncülüğündeki bir operasyonda Rusya’nın da bulunması akıllıca mı diye sordu. Dunford’ un cevabı ise itiraf gibiydi, “Rusya IŞİD’le savaşmıyor…”

Rusya İran ve Hizbullah İran için Savaşıyor

Graham’ın Dunford’a yönelttiği bir başka zor soru ise Rusya, İran ve Hizbullah’ın Esad için savaşırken ABD sadece muhaliflere eğitim desteği vererek nasıl Esad’ı devirebileceğiydi. Dunford bu soruya cevap veremeyeceğini söyledi.

Dunford: Esad daha avantajlı görünüyor.

Senatör Lindesy Graham, generale hitaben “hadi ama ikimizde biliyoruz ki Suriye’deki insanlar Esed ile savaşmıyor. Onu deviremiyor ama o binlercesini öldürdü” diye konuştu. Ardından da “İran Rusya ve Hizbullah Esad için savaşırken bizim desteklediğimiz insanlar Esad’ı nasıl devirecek. Şu anda çok büyük bir askeri tehdit var” sorusunu yöneltti. Orgeneral Dunford, bu soruya da “Esad daha avantajlı görünüyor” diye kaçamak yanıt verdi.

ABD: “Ben savaşamam benim yerime sen savaş”

Senatör Graham ABD’nin dış politikasının işe yaramadığını ifade etti ve “Amerika muhaliflere şunu söylüyor: Ben savaşamam benim yerime Suriye’de sen savaş” diye konuşarak Amerika’nın Suriye’de güttüğü politikayı yerden yere vurdu.

YORUMLAR 1
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    mizansen...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var