Obama'nın Türkiye isteği için ''ikiyüzlülük'' dedi

Cumhuriyetçi başkan aday adayı Carson, Obama'nın Türkiye'den Suriye sınırını kapatmasını istemesinin "ikiyüzlülük" olduğunu iddia etti.

Obama'nın Türkiye isteği için ''ikiyüzlülük'' dedi
Obama'nın Türkiye isteği için ''ikiyüzlülük'' dedi
GİRİŞ 02.12.2015 05:57 GÜNCELLEME 02.12.2015 05:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından Ben Carson, Başkan Barack Obama'nın Meksika sınırını kontrol edememesine rağmen Türkiye'den Suriye sınırını kapatmasını istemesinin "ikiyüzlülük" olduğunu iddia etti.

Ürdün'deki mülteci kamplarında incelemeler yaptıktan sonra döndüğü ABD'de bir televizyon kanalına konuşan Carson, DAEŞ üyesi teröristlerin Türkiye-Suriye sınırından girip çıktıkları iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin Suriye sınırlarını kapatmasının teröristlerin geçişinin engellenmesi açısından iyi olacağını savunan Carson ancak ABD'nin sınırlarının "tamamen yol geçen hanı" durumunda olduğunu ve teröristlerin Meksika'dan ABD'ye de kolayca girebileceğini söyledi.

Obama'nın Türkiye'ye tavsiyelerde bulunduğunu ancak kendi sorumluluğunu yerine getirmediğini öne süren Carson, "Kendi sınırlarımızı kapatıp Amerikalıların hayatını koruyamazken buradan oturup bilmiş bir şekilde 'sınırlarınızı kapatmalısınız' demek ikiyüzlülüğün zirvesidir" ifadelerini kullandı.

Ürdün ziyaretine de değinen Carson, Ürdünlülerin cömert bir şekilde kalplerini ve kapılarını sığınmacılara açtıklarını ancak bunu sürdürecek maddi imkanlarının olmadığını kaydederek, sığınmacı kamplarının daha fazla fona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

The Wall Street Journal gazetesi, geçen hafta yayınladığı haberinde Obama yönetiminin, Türkiye'den Suriye sınırını kapatmak için bölgeye daha fazla asker konuşlandırmasını istediğini ileri sürmüştü.

YORUMLAR 6
  • naci batur 8 yıl önce Şikayet Et
    obama suriye sınırını kapatıp ırak ve suriye petrollleri ile ilişkimizi kesmek istiyor.Yimezler abi...............
    Cevapla
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Asıl önemli olan Katar doğalgazı.Onun Türkiyeye ulaşmasını engellemeye çalışıyor Rusya, eğer ulaşırsa Avrupa bir anda Rus doğalgazı ihtiyacından kurtulmuş olacak çünkü, Rusya'da bir anda iflasın eşiğine gelecek!
    Cevapla
  • Stan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi hiç sevmem ama çok doğru söylemiş.
    Cevapla
  • tan 8 yıl önce Şikayet Et
    Nereden taniyorsun onu, beraber askerlik mi yaptiniz?
    Cevapla
  • ibrahim. 8 yıl önce Şikayet Et
    dürüst adam böyle olur
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru demiş bravo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak