ABD'den Güney Kore'ye taahhüt verdi

Kerry, Kuzey Kore'nin nükleer denemesiyle ilgili Güney Koreli mevkidaşı ile görüştü ve ülkenin güvenliği için ABD'nin taahhüdünü ifade etti.

ABD'den Güney Kore'ye taahhüt verdi
ABD'den Güney Kore'ye taahhüt verdi
GİRİŞ 07.01.2016 04:47 GÜNCELLEME 07.01.2016 04:47

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Kerry, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denediğinin iddia edilmesi üzerine Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile telefon görüşmesi yaptı.

Bakan Kerry, görüşmede, Güney Kore'nin güvenliğinin sağlanması için ABD'nin sarsılmaz taahhüdünü yineledi.

Kerry, Pyongyang yönetiminin provokatif eylemlerine uluslararası tepki gösterilmesine duyulan ihtiyacı vurgularken, Güney Kore ile ABD arasında ikili işbirliği ve ayrıca Japonya ile üçlü koordinasyonun sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Kuzey Kore dün hidrojen bombası denemesinin yerel saatle 10.00'da düzenlendiğini ve başarılı olduğunu açıklamıştı.

Açıklama öncesinde de denemenin yapıldığı ileri sürülen Punggye-ri bölgesinde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti. Kuzey Kore, en son 2013'te nükleer denemede bulunmuştu. Pyongyang yönetiminin üçüncü nükleer denemesi, bölgede gerilimin tırmanışa geçmesine ve uluslararası toplumun sert tepkisine neden olmuştu. Birleşmiş Milletler kararlarıyla nükleer denemede bulunması yasaklanan Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong-un, geçen ay "ülkesinin atom bombası ve hidrojen bombası denemeye hazır olduğu" iddiasını ortaya atmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü