CIA, yıllardır gizlenen UFO belgelerini açıkladı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı, UFO'larla ilgili çoğu 1940'lı ve 1950'li yıllara ait yüzlerce belgeyi kamuoyunun erişimine açtı.

CIA, yıllardır gizlenen UFO belgelerini açıkladı
CIA, yıllardır gizlenen UFO belgelerini açıkladı
GİRİŞ 28.01.2016 06:51 GÜNCELLEME 28.01.2016 07:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) "Bizim 'X-Files' dosyalarımıza göz atın" başlığıyla kamuoyuna açtığı yüzlerce belgenin, kurumun 1978 yılında "tanımlanamayan uçan cisimler" (UFO) ve "uzaylılarla" ilgili yaptığı araştırmalara dayandığı bildirildi.

Belgelerin çoğunun 1940'lı ve 1950'li yıllara ait olduğu ifade edilen açıklamada, UFO'ları ve uzaylıları konu alan bir zamanların ünlü televizyon dizisi "X-Files"a da gönderme yapıldı.

Binlerce belge içinden toplam 10 belgeyi öne çıkaran CIA, dizinin iki ana karakteri olan FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully'nin "bu belgeleri UFO'ların ve uzaylıların varlığını kanıtlamada kullanabilecekleri" şeklindeki ifadelere yer vererek okurların dikkatini çekti.

Açıklamada yer alan linki takip ederek, yayımlanan belgeler arasında araştırma yapabilme imkanı sunan CIA, erişime açılan belgelerin, dünyanın farklı ülkelerinde basında çıkan UFO haberlerinin ve ajanların UFO görüldüğü söylenen yerlerdeki gözlemlerinin raporlandırılmış hali olduğunu kaydetti.

Yayımlanan belgeler arasında İspanya, Güney Afrika, Doğu Almanya ve Fas gibi dünyanın farklı ülkelerinden UFO'larla ilgili gönderilen raporlar olduğu görülüyor.

YORUMLAR 5
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Mümkündür.Yer yüzünde bu kadar çeşit canlı yaratan elbette kainatı boş bırakmaz.Fakat bizi onlara onları bize ulaştıracak bir teknoloji var mıdır şüpheli.Hz adem de insanların babası olarak cennet denilen farklı bir dünyada yaratılmış ve sonradan dünyaya indirildikleri Kuran'da anlatılmış.
    Cevapla
  • Hikmet Hikmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Son yazdığım öyküyü okudunuz mu?
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi Amerikanın uydurduğu CIA menşeli keriz kandırma projesi
    Cevapla
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    UFO artık herkesin evinde de var. Isıtıcı.
    Cevapla
  • efe 8 yıl önce Şikayet Et
    yok be kardeşim yalan hepsi yeni dünya düzeni projesi ofu mofu hikaye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi