ABD’den YPG’ye sert kınama

YPG'nin geçen hafta sosyal medya üzerinde yayınlanan ve yabancı savaşçıları Türkiye’ye karşı saldırmaya çağıran videoya ABD’den tepki geldi.

ABD’den YPG’ye sert kınama
ABD’den YPG’ye sert kınama
GİRİŞ 02.02.2016 03:41 GÜNCELLEME 02.02.2016 03:42
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Dışışleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, söz konusu videoyu gördüklerini belirterek, "Bu videoyu Türkiye'ye saldırı çağrıyı yaptığı için şiddetli bir şekilde kınıyoruz" dedi. Kirby Türkiye ve YPG'nin ortak düşman olan DAEŞ'e odaklanması gerektiğini söyledi.

Yüzü poşulu bir Avrupalının İngilizce okuduğu bildiride Türkiye Kürtlerin çoğunlukta olduğu illerde işgalci olmakla suçlanıyor ve dünya çapındaki solcu savaşçılardan Türkiye'ye giderek Türk güvenlik güçlerine karşı direnmesi isteniyordu.

Videonun yayınlanmasının ardından özellikle Washington'daki Cumhriyetçi çevreler YPG'ye ve ABD Başkanı Barack Obamayönetimine tepki gösterdi. Muhafazakarlara yakın Hudston Enstitüsü'nden kıdemli uzman Mike Doran, Twitter üzerinden Obama yönetimiyle dalga geçen ironik bir mesaj atarak, "YPG'yi hem silahlandırıyor, hem de destekliyoruz. Onlar da NATO müttefiki olan Türkiye'ye saldırı çağrısı yapıyor. Akıllı kuvvetiz" dedi.

ABD yönetimi video nedeniyle YPG'yi kınarken bir yandan da örgüte yakın bir itimat gösteriyor. Kirby, DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün iki gün boyunca Kobani'de olduğunu ve buradaSuriyeli Arap ve Kürt savaşçılar ile görüştüğünü onayladı. McGurk ise sosyal medyadan Kobane'yi DAEŞ'e karşı savaşan binlere şükranlarını sunduğunu söyledi.

Sözcü Kirby aynı zamanda ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken'in de, geçen hafta içerisinde YPG'nin siyasi kanadı olan PYD lideri Salih Müslim'Ie telefonda Cenevre hakkında bir görüşme yaptıklarını belirtti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 23
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü abd. Ama en acısı devletten maaş alıp, devleti bölmeye çalışan ermeni kanı taşıyan vekiller ve onların destekcisi chp.
    Cevapla
  • mete 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ypg yi iyiki kınadınız(!) yoksa dostluğunuzdan şüphe edecektik...
    Cevapla
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Apaçık pkk ile işbirliği yapan pyd ye silah yardımı yapıyor. Hemde kınıyor. Silah yardımı yaptığın terör örgütünü niye kınıyorsun. Maksat göz boyama. Pkk işbirlikçileri ne olacak.
    Cevapla
  • Harıun 8 yıl önce Şikayet Et
    HA PYD, HA YPG, HA IŞİD, HA PKK ne değişecek. Hepsi terör örgütü
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ne kadar iki yüzlü olduğunu ABD ne zaman anlayacak. Arkadan vurulmayı mı? bekliyorlar.. Korkmasınlar o da kısa zamanda gelir.
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde terör destekçisi HDP ye oy veren CHP liler varken elin Amerikalısının bunları yapmasına mı şaşırıyoruz?
    Cevapla
  • mete 8 yıl önce Şikayet Et
    hemde chp de başkan yardımcısı!..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı