Trump'a canlı yayında şok

ABD'nin Cumhuriyetçi aday adayları son kez kozlarını canlı yayında paylaştı. Trump seyircilerden büyük tepki aldı.

Trump'a canlı yayında şok
Trump'a canlı yayında şok
GİRİŞ 07.02.2016 16:06 GÜNCELLEME 07.02.2016 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD’de başkanlık seçimleri kapsamında Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları, New Hampshire eyaletinde yapılacak ön seçimler öncesinde canlı yayında son kez kozlarını paylaştı. Öte yandan Donald Trump, programda yuhalandı.

Ön seçimlerin 9 Şubat Salı günü yapılacağı New Hampshire eyaletinin Manchester şehrindeki St. Anselm’s College’da düzenlenen açık oturum, ABC News televizyonunda yayınlandı. Oturuma "emlak zengini" Donald Trump, Teksas Senatörü Ted Cruz, Florida Senatörü Marco Rubio, eski beyin cerrahi Ben Carson, eski Florida valisi Jeb Bush, New Jersey Valisi Chris Christie ve Ohio Valisi John Kasich katıldı.

Partinin diğer aday adaylarından, bir teknoloji firmasının eski CEO’su Carly Fiorina, anketlerde yeterli oyu almadığı için programa davet edilmezken, oy yüzdesi çok düşük olan eski Virginia Valisi Jim Gilmore da bu tartışma programına da çağrılmadı.

Kamuoyu yoklamalarında New Hamspshire’da Trump ilk sırada yer alırken, senatör Rubio en fazla desteği alan muhafazakar partinin ikinci aday adayı görünüyor.

Programda ilk soru Trump’a yöneltildi. Başkanlık mizacına sahip olup olmadığının sorulması üzerine, “Burada başkanlık için en iyi mizaca sahip olduğumu düşünüyorum” diyen Trump, iş tecrübesinin, kendini dünyanın önde gelen liderleri arasına yerleştireceğini ileri sürdü. Diğer ülke liderleriyle iyi geçinebileceğini ifade eden Trump, adaylığını koyduğundan bu yana sürekli dile getirdiği yönetim karşıtı söylemlerini art arda sıraladı.

YUHALANDI

Barack Obama’nın hafta içinde Baltimore İslam Toplumu’ndaki camiye gerçekleştirdiği ziyaretin hatırlatıldığı programda, senatör Rubio’ya başkan olması halinde bir camiyi ziyaret edip etmeyeceği soruldu. “Ziyaret edebilirim” cevabını veren Rubio, konuyu ABD’deki Hristiyanların dini özgürlüklerinin ihlal edilmesine getirdi.
Öte yandan Donald Trump, programda yuhalandı. “Kamulaştırma yetkisi” üzerine yöneltilen soruya “bunun ülkeleri için bir gereklilik” olduğu yanıtını veren Trump’a, Jeb Bush tepki gösterdi.

Bush, Trump’ın Atlantic City’deki kumarhaneleri için otopark yeri inşa etmek üzere yaşlı bir kadının özel mülkünü "kamulaştırma yetkisini" kullanarak elinden almak istediği iddiasında bulundu.

Trump, bunun üzerine Bush’un "sert çocuğu oynamak" istediğini söyledi. Bush’un “Yaşlı bir kadından mülkünü almanın sertlikle ne ilgisi var?” sözleri üzerine, izleyiciler Trump’ı yuhaladı.

 

YORUMLAR 2
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir aptalı başkan adayı dahi seçmeleri, amerikalıların alt yapısının ne kadar (medya ve tv ile) aptallaştırıldığın ispatidir.
    Cevapla
  • Uğur Göktürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş. Erkeğin despot, kendi kurallarını koyan biri olarak lanse ederek kadının ise merhametli olarak anılmasını sağlayarak Clinton'ı başkan yapacaklar :) Obama'da bir projeydi. Zencileri ve afrikalılara karşı algı değiştirmek için şimdi sırada dünya kadınlarını iş dünyasında ve daha çok hayatın içerisinde olması için Clinton'ı istiyorlar :) Adamlar da herşey algı yönetimi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!