Türkiye'den bin sığınmacı aldılar

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Türkiye'deki bine yakın Suriyeli sığınmacının Kanada'ya gönderildiğini açıkladı.

Türkiye'den bin sığınmacı aldılar
Türkiye'den bin sığınmacı aldılar
GİRİŞ 09.02.2016 17:13 GÜNCELLEME 09.02.2016 17:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IOM Sözcüsü Joel Millman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kanada'nın şubat ayı sonuna kadar Türkiye, Ürdün ve Lübnan'dan kabul edeceği 25 bin sığınmacı kapsamında Türkiye'den şimdiye kadar bine yakın sığınmacı uçaklarla Kanada'ya ulaştırıldı" dedi.

Millman, "Türkiye'den şubat ayı sonuna kadar 6 bin sığımacının daha Kanada'ya gönderilmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kanada, daha önce 25 bin olarak açıkladığı kabul edeceği Suriyeli sığınmacı sayısını yükselteceğini, bu sayının 2016 sonuna kadar 50 bini bulacağını açıklamıştı.

- 409 sığınmacı boğuldu

Bu arada IOM, Avrupa'ya deniz yoluyla ulaşmaya çalışırken bu yıl şimdiye kadar 409 sığınmacının boğulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, "2016 yılının ilk 6 haftasında 319'si Ege Denizi, 90'ı Akdeniz'de olmak üzere 409 sığınmacı Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetti" bilgisi verildi.

Açıklamada, "2016 yılının ilk altı haftasında 76 bin sığınmacı deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmayı başardı yani günlük ortama 2 bin sığınmacı Avrupa'ya deniz yoluyla ulaşıyor. Bu rakam geçen yılın ilk altı haftasıyla kıyaslandığında 10 kat fazla" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 2
  • ugur 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Karadeniz'de tatbikat yapar,Amerika pyd terör örgütü değil der,Merkel 3 milyar euro verelim aman bize göçmen gelmesin,BM kapıları açın girsinler der!!!!!Allah rızası için biri bana anlatsın Bu nasıl iştir!!!! İşin doğrusu 1 - Rusyaya gereken dersi (sınırımızı ihlal ettiginde) vereceksin.2-Amerika büyükelçisi ve Amerika unsurlarını sınırdışı edeceksin.3-merkelin parasını yüzüne firlatacaksin.4-BM ye inat kapıları kapatacaksin ve Türkiyede olanları ülkelerine gondereceksin....
    Cevapla
  • mmm 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın uçağını ve som hariç amerikanın füzeleri bombalarını kullanırken ve hava savunma için abd malı patriota muhtaçken ayıptır sorması nasıl yüz çevireceksin paralarını suratına atacaksın?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...