ABD'den Erdoğan'ın tepkisine cevap geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,"PYD'de bal gibi terör örgütüdür" sözlerine ABD'den cevap geldi. Aynı saatler de ise YPG Türkiye'yi tehdit etti.

GİRİŞ 11.02.2016 00:28 GÜNCELLEME 11.02.2016 09:01
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD'nin YPG'yi terör örgütü olarak görmediği konusundaki açıklamaları tekrarladı.

"PKK İLE YPG ARASINDA AÇIK FARK VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Toner, "PKK bize göre bir terör örgütüdür. Ancak PKK ile YPG arasında açık fark var. YPG konusundaTürkiye ile aynı görüşte değiliz. Suriye'nin kan gölüne dönmesinin sorumlusu ve nedeni Esad rejimi ve İŞİD'dir" diye konuştu.

"BİZ PKK İLE YPG ARASINDA BİR BAĞ GÖRMÜYORUZ"

YPG'nin İŞİD'e karşı sahada başarılı bir mücadele verdiğini savunan Toner, "Türkiye, PKKile YPG arasında bir bağ görüyor. PKK'nın terör örgütü olduğu konusunda biz çok açık olduk. Ancak biz PKK ile YPG arasında bir bağ görmüyoruz" dedi. ABD ile Türkiye'nin iki dost ve müttefik ülkeler olduğunu, bunu kimsenin sorgulamaması gerektiğini söyleyen Toner, Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını ve bu konudaki görüşmelerin sürdürüleceğini belirtti.

TONER'İN AÇIKLAMASIYLA AYNI GÜN YPG TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ

Toner "PKK ile YPG arasında bir bağ görmüyoruz" dediği gün, YPG'nin Türkiye'ye yönelik tehdit dolu deklarasyonu dikkat çekti.

YPG, Asayiş ve TEV-DEM deklarasyonunda örgüt,  "Suriyeli Kürtler Türkiye'deki Kürtleri korumaya hazırdır. Bıçak kemiğe dayandı" şeklinde Türkiye'ye tehditler savurdu. 

YORUMLAR 108
  • zabit 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ABD'NİN ve tüm müslüman kardeşlerimize zulmü reva gören zihniyetin belasını versin
    Cevapla
  • mehmetcik 8 yıl önce Şikayet Et
    Ypg tehdit etmismis.. Buyrun gelin kicina guvenen kacmaz.. Biz haziriz..
    Cevapla
  • reco 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi anladiniz mi askerlerimizin gercrk katili ABD
    Cevapla
  • ARİF 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd denen terör örgütü bir maşa kullanılıyor zamnı gelince bunlarda diğerleri gibi çöp olacaak ama bu maşa bizi resmen kışkırtıyor savaşa çekmek için bence isthbarat gizli gizli bunları yok etmeli sonrada girip bu toprakları ordumuzla almalıyız taki o corafya düzelene kadar bunlar başka dilden anlamaz
    Cevapla
  • erdi 8 yıl önce Şikayet Et
    çok savaş filmi izliyorsun etkisinde kalmışsın
    Cevapla
  • batmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar cok guzel yalanci
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi