ABD'den İran'a tarihi ceza

ABD'de mahkeme İran'ı 11 Eylül saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine 10,5 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum ettiği açıklandı.

ABD'den İran'a tarihi ceza
ABD'den İran'a tarihi ceza
GİRİŞ 12.03.2016 03:17 GÜNCELLEME 12.03.2016 03:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in haberine göre, New York kentindeki federal mahkemede görülen davada Yargıç George Daniels, Tahran yönetiminin 11 Eylül saldırılarında sorumluluğu bulunduğuna hükmetti.

Kararda İran, hayatını kaybedenlerin ailelerine toplam 7,5 milyar dolar ödemeye mahkum edildi. Tahran yönetimi ayrıca sigorta şirketlerinin zararlarının karşılanması için de 3 milyar dolar ödeyecek.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından açılan 100 milyar dolarlık tazminat davasında davacıların avukatları daha önce, İran'ın saldırıları düzenleyen hava korsanlarına etkin destek verdiği yönündeki iddialara ilişkin delilleri mahkemeye sunmuştu. Saldırıda sorumluluğu olduğu öne sürülen Suudi Arabistan ise davadan çıkarılmıştı.

YORUMLAR 14
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    SON DÖNEMDE TÜRKİYE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR BU YAZIYI HER TÜR VATANDAŞI MUTLAKA OKUYUP PAYLAŞMALI ZAMAN GEÇ OLMADAN LÜTFEN OKUYUN VE PAYLAŞIN http://www.medyaturk.win/?p=283
    Cevapla
  • Vezir Bakırcı 8 yıl önce Şikayet Et
    iranın abd ve uzantısı ülke bankalarında bulunan parası serbest bırakıldıya şimdi o parayı nasıl elinden alırız oyununu oynuyorlar ve alacaklar çünkü ipler ellerinde. zengin ve aptal müslüman ülke liderlerine duyurulur paranızı altın yapın ülkenizde saklayın yoksa modern aşkıyalar elinizden alır..
    Cevapla
  • Fikret 8 yıl önce Şikayet Et
    Valahi doğru söylüyorsunuz
    Cevapla
  • MURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    yok arkadaş niye şimdiye kadar Afganistan'da abd katliam yaptı? Terörle mücadele edecem diye niye milyonlarca sunni müslümanı katletti veya dünyalarını başına yıktı? İrandan alamazki, keşke alsın da kendi de katlettiklerinin hakkını ödesin.
    Cevapla
  • kim 8 yıl önce Şikayet Et
    kendini mahkum etmeli ve 1 trilyon dolar ödemeli.
    Cevapla
  • Hasancan 8 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan'da, Pakistan'da, Irak'ta ve diğer Müslüman ülkelerde "yanlışlıkla vurduk pardon" deyip öldürülen Müslümanların ailelerine ABD ne kadar ödeyecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'