Eski CIA direktöründen şok Kürdistan çıkışı!

Eski CIA yetkilisi Michael Hayden, “otonom” bir Kürt bölgesinin Ortadoğu’da yeni bir siyasi yapı kurulmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Eski CIA direktöründen şok Kürdistan çıkışı!
Eski CIA direktöründen şok Kürdistan çıkışı!
GİRİŞ 26.03.2016 11:28 GÜNCELLEME 26.03.2016 11:28
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Eski ABD Merkezi İstihbarat Servisi (CIA) ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Başkanı Michael Hayden, “otonom” (özerk) bir Kürt bölgesinin Ortadoğu’da yeni bir siyasi yapı kurulmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Michael Hayden, Ortadoğu’daki 20. yüzyıl politik mimarisinin çöktüğünü belirtti.

Hayden, “Eski gitti ve yeninin yaratılması gerekiyor. Bu durumda yapılması ve konuşulması gereken Kürtler’in geleceğidir. Yani otonom bir Kürt bölgesi” dedi.

Rojava’nın Rimelan kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıda, “Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi” metninin kabul edildiği bildirilmiş ve Kürtler’in kontrolündeki üç kantonun da yeni kurulacak federal sistem içerisinde yer alacağı duyurulmuştu.

Rusya’da faaliyet gösteren Kürt Sivil Toplum Kuruluşları Uluslararası Birliği Başkanı Merab Şamoyev da, yeni anayasada federal yapılara yer verilmemesi halinde Rojavalı Kürtler’in bağımsızlık ilan edeceklerini söylemişti.

YORUMLAR 40
  • VATANIM 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD. nın PKK yı desteklediği bariz bir şekılde blli oluyor. Bundan yetkılılerın ders çıkarması lazım bence.
    Cevapla
  • anKARA-pakistan 8 yıl önce Şikayet Et
    türkmen toprakları türkiye ye dahil edilmeli böylece türkmenler güvende olurlar teröristlerle beraber mücadele ederiz hiç kimsede bize suriyede ne işiniz var demez ayrıca sınırlar suriye tarafına doğru genişlemiş olur bu da güvenliğin daha çok artacağı anlamına gelir atamız bir dinimiz bir bizim birbirimizden farkımız yok çok güzel olur
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    adiler köpekler açık açık tüm şeytani arzularını söylüyor yani bizim saf millet halen bunları görüp biraz ders çıkarıp devlete ve birlik beraberliğe kardeşliğe destek yerine oyunlara geliyor. yazık.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz Kızılderililere otonom bölge verdiniz mi ki..şimdi ırk üzerinden ortadoğuyu karıştırmya çalışıyorsunuz..İnşaallah sizin ülke yakında ırkçılık üzerinden karışır,birbirinizi yersiniz ve ancak o zaman anlayacaksınız!
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hayaldi gerçek oldu durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?