John Kerry, Aliyev'le görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'de John Kerry ile bir araya geldi.

John Kerry, Aliyev'le görüştü
John Kerry, Aliyev'le görüştü
GİRİŞ 31.03.2016 04:47 GÜNCELLEME 31.03.2016 04:47

Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşmede, Aliyev ve Kerry, iki ülkenin birçok noktada işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Aliyev, yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin 25 yıllık bir geçmişi olduğuna değindi. Aliyev, “Gelişmekte olan ekonomik bir işbirliği içindeyiz. ABD şirketleri bizim ekonomimize 10 milyar dolar yatırdı. Bu, iki ülke arasındaki iyi ekonomik ilişkinin ve bizim ülkemizin ekonomik gelişiminin göstergesidir” diye konuştu.

Ayrıca Aliyev, ABD'yle Güney Gaz Koridoru hakkında birlikte çalıştıklarını belirterek, ''ABD'ye bu projeye verdiği destektek dolayı minnettarım. Açıkça söylemek gerekirse, bu destek olmasaydı projenin uygulanması daha fazla zaman alır ve çaba gerektirirdi'' ifadesini kullandı.

Öte yandan Aliyev, ABD'nin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunların çözümü noktasında gösterdiği çabanın da altını çizerek, ''Biz, Ermenistan'ın şartsız bir şekilde bir an önce sınırlarımızdan askerlerini çekmesi gerektiğini öngören Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi çözümleri doğrultusunda bu sorunun çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Azerbaycan'ın ''karışık bir bölgede'' olduğuna değinerek, Aliyev’in bölgenin ihtiyaçlarına uygun bir yaklaşım gösterdiğini söyledi. Aliyev'in, Güney Gaz Koridoru’nda gösterdiği liderliğe dikkati çeken Kerry, bunun, Avrupa’nın uzun vade stratejik çıkarları için önemine vurgu yaptı.

Kerry ayrıca, Nahçıvan-Karabağ sorununun da bir çözüme ulaşması gerektiğini aktararak, ''Tamamen durmuş olan Nahçıvan-Karabağ sorununun da konuşularak anlaşılmasını ve bu konuda kesin bir çözüme ulaşıldığını görmek istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı