ABD sonunda kabul etti! PKK/PYD itirafı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Senato'daki bir oturumda soruları yanıtlarken, PKK ile YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu kabul etti.

ABD sonunda kabul etti! PKK/PYD itirafı
ABD sonunda kabul etti! PKK/PYD itirafı
GİRİŞ 28.04.2016 19:36 GÜNCELLEME 28.04.2016 20:18
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde senatörlerin sorularını yanıtlayan Ashton Carter, Senatör Lindsey Graham’in Suriye konusunda üst üste sorularını cevapladı.

Graham'in “PYD’yi ve YPG’yi hiç duydunuz mu?” şeklindeki sorusuna “Evet” karşılığını veren Carter, Senatörün, “Bunlar kimdir?” sorusunu ise “Kürt gruplar'' şeklinde cevapladı.

Sorularına “YPG, PYD’nin silahlı kanadı mı?” diye devam eden Graham'a yanıt veren Savunma Bakanı ise “Evet, doğru” dedi.

Ash Carter, Graham’in “Raporlar, bunların PKK ile bağlantılı ya da en azından önemli ilişkileri olduğunu belirtiyor. Bu doğru mu?” şeklindeki sorusuna ise “Evet” yanıtını verdi.

Graham’in araya girerek, PKK’nin Türkiye için terör örgütü olduğunu söylemesi üzerine Carter, “PKK sadece Türkiye’nin değil ABD’nin nazarında da terör örgütüdür.” diye konuştu.

Carter, “Türkler’in Suriye’de YPG’yi silahlandırdığımız için bize kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı?” sorusu üzerine ise “Hayır” dedi ve Türkiye ile geniş istişareler içinde olduklarını belirtti.

-''KÜRTLER, RAKKA’YI ALIP YÖNETMEK İÇİN DOĞRU KİŞİLER DEĞİL''

Suriye Demokratik Güçleri adlı yapı içinde ne kadar Kürt ve ne kadar Arap bulunduğu sorulan Carter, bu yapıda 6 bin Arap bulunduğunu belirtti. Carter, bu sayının genel yapı içindeki oranının sorulması üzerine ise “Yaklaşık yüzde 20” ifadesini kullandı.

Oturumun ilerleyen bölümlerinde Suriye’de DAEŞ ile mücadelede iş birliği yapabilecekleri bir hükümet olmadığını hatırlatan Carter, oradaki yerel güçlere ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Carter, “Kürtler, Rakka’yı alıp yönetmek için doğru kişiler değil. Bunu biliyoruz. Rakka’yı alıp yönetmeye uygun kişiler olacak Suriyeli Arap güçleri belirlemeye ve bunlara imkan sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • nevşehirli 7 yıl önce Şikayet Et
    aşşağlık köpekler inşallah elinizde patlar
    Cevapla
  • Ata Yurtsever 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk-Pyd ilişkisini kabul etmez bu adamlar, merak etmeyin yine yalanlarlar, güçlü olan neyi kabul eder ki, güçlü benim, haklı benim, ben ne desem o olur derler geçerler.
    Cevapla
  • Demokrasi 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye olarak cok calismali acilen kendi savas ucaklarimizi ve 6 bin kilometre menzilli balistik fuzelerimizi yapmak zorundayiz
    Cevapla
  • Demokratlar 7 yıl önce Şikayet Et
    Teror orgutu hdpkk yi kuran ve silahlandiran abd ve ingilteredir Cocuk katili teror orgutu hdpkk li teroristlere kim silah veriyorsa yardim ve yataklik yapiyorsa Turkiyenin dusmanidir
    Cevapla
  • yaramaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd terör neymiş onlara öğretelim ki bizim terörden ne çektiğimizi onlarda anlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı