'ABD’nin Suriye politikası büyük başarısızlıktır'

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD'nin Suriye'deki durumu askersiz yolla çözmeye çalıştığını ve bunda başarısız olduğunu söyledi.

'ABD’nin Suriye politikası büyük başarısızlıktır'
'ABD’nin Suriye politikası büyük başarısızlıktır'
GİRİŞ 03.05.2016 22:50 GÜNCELLEME 03.05.2016 22:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD'nin son Şam Büyükelçisi ve Ortadoğu Enstitüsü Kıdemli Uzmanı Robert Ford, ABD yönetiminin asker göndererek çözmesi gereken bir çatışmayı askersiz yolla çözmeye çalıştığını ve bunda açık şekilde başarısız olduğunu vurguladı.

ABD'nin son Şam Büyükelçisi olarak 2011-2014 yıllarında görev yapan kıdemli diplomat Ford, AA muhabirine, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Suriyepolitikasından PYD meselesine kadar geniş bir çerçevede Ortadoğu gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BÜYÜK BİR BAŞARISIZLIKTIR"

Sözlerine, "Bence ABD’nin Suriye politikası büyük başarısızlıktır" diye başlayan Ford, Obama yönetiminin asker göndermesi gereken (Suriye'deki) çatışmayı askersiz yolla çözmeye çalıştığını ve bunda açık şekilde başarısız olduğunun altını çizdi.

"OBAMA, ABD'NİN ORTADOĞU'YA FAZLA ANGAJE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR"

Ortadoğu’da ABD liderliğinin çok yara aldığını kaydeden Ford, "Obama, Atlantik'te yayımlanan mülakatından da anlayacağınız gibi son 20 yılda Amerika’nın Ortadoğu’ya gereğinden fazla angaje olduğunu düşünüyor" diye konuştu.

"Halep’te Nusra Cephesi olduğu gerekçesiyle Esed’in bu şehre saldırmasına ses çıkarmayan Obama yönetimi, her bakımdan absürt bir durumdadır" diyen Ford, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'NİN YAPTIĞI İKİYÜZLÜLÜKTÜR"

"ABD, Halep’teki bazı İslamcı gruplara silah vermiyor çünkü bunların silahları Nusra’ya vermesinden endişe ediyor. Öte yandan ABD, YPG’nin PKK ile savaştığını bilmesine rağmen YPG’ye silah vermeyi onaylıyor. Bence burada açık bir tutarsızlık ve ikiyüzlülük var."

YORUMLAR 22
  • Ert68 7 yıl önce Şikayet Et
    Misak ı milli genişletilme li kuzey topraklarına dönmeliyiz hem ırak hem surıye
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    bence tasınızı tarağınızı alıp bölgeyi terkedin görüceksiniz sorun çözülecektir
    Cevapla
  • Asilbozkurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet fukarası Emperyalist devletler siz insanları katletmek, savaş ve petrol siyaseti yapmak adına çok başarılısınız inşallah o masum insanların kanında bir gün boğulursunuz..
    Cevapla
  • Asena 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar İki yüzlü dönek, ödlek, paspaye ve aynı zamanda domuz ruhlu.
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberlere gore, Rusya ve ABD Suriyenin kuzeyinde petrol rezervleri buldular ve YPG'yi kullanarak o petrole sahip olmak istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi