ABD, IŞİD’i vurmadı

TSK, roketlerin ateşlendiği IŞİD mevzilerini tespit etti. Koordinatlar, anında İncirlik'e aktarıldı. Ancak, ABD operasyon yapmadı.

ABD, IŞİD’i vurmadı
ABD, IŞİD’i vurmadı
GİRİŞ 04.05.2016 07:31 GÜNCELLEME 04.05.2016 09:00
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Kilis'e dün sabah saat 09:45 sularında atılan iki roket sonucu bir vatandaş hafif yaralandı. Roket atışlarının yapıldığı Suran bölgesi insansız hava araçları (İHA)'lar ve radarlarla tespit edildi. Belirlenen koordinatlar anında, İncirlik'te bulunan uluslararası koalisyona aktarıldı. Ancak koalisyon bu kez silahlı İHA'ları göndermeye yanaşmadı.

AMERİKA'DAN HAVA MUHALEFETİ GEREKÇESİ!

Silahlı İHA'ların operasyona gönderilmemesinde “hava muhalefeti" gerekçesi sunuldu. Bölgedeki güvenlik kaynakları, uluslararası koalisyonun bu gerekçesini “mazeret" olarak niteledi. Uluslararası koalisyondan destek göremeyen TSK sınır birlikleri, iki adet Katyuşa roket mevziini, Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla ateş altına alındı.

İSTİHBARAT PAYLAŞIMI SÖZDE KALDI

Kilis'e düşen IŞİD roketlerine karşı uluslararası koalisyon ile işbirliğine varılmış, anlık istihbarat paylaşımı kapsamında Türkiye'nin talebiyle İncirlik'ten kalkan koalisyonun silahlı insansız hava araçlarının IŞİD hedeflerini vurması benimsenmişti. Silahlı İHA'lar da IŞİD'in kamyonetler üzerinden roketleri ateşleyerek olay yerinden kaçması üzerine en etkin silah olarak kullanılmaya başlanmıştı. IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon iki gün İHA kaldırarak IŞİD hedeflerine müdahale etti. Ancak ABD varılan anlaşmayı dün uygulamadı.

PYD'NİN ÖNÜ AÇILIYOR

Son dönemde Kilis'i hedef alan IŞİD'i ABD vurmamak için adeta 'hava'dan bahaneler üretiyor. Türkiye IŞİD hedeflerini vermesine rağmen ABD uçak kaldırmıyor. ABD'nin bu kadar isteksiz davranmakla PYD'yi meşrulaştırma amacı güttüğü belirtiliyor. Kaynaklar, bölgede halen gerek PYD, gerek IŞİD gerekse Esed rejiminin saldırılarının tek hedefinin muhalifler olduğuna işaret ederken, IŞİD ile mücadelede muhalifler ile birlikte bir sonuca varılamayacağı tezi üzerinden YPG'nin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin IŞİD ile mücadelede tek muhatap olması çabası içerisinde olunduğu kaydediliyor.

SAVAŞ UÇAKLARI KALKMALI

Güvenlik kaynakları, ABD'den gelmesi beklenen HIMARS füzelerinin de sadece bir psikolojik katkı sağlayabileceğini, ancak Türkiye'nin 100 km'ye varan menzilli füzelerinin zaten bölgede olduğunu ifade ettiler. Bölge kaynakları, IŞİD ile mücadelede sadece silahlı İHA'ların yeterli olmadığını, savaş uçaklarıyla da IŞİD mevzilerinin vurulması ve Türkiye sınırından uzaklaştırılması gerektiğini belirttiler. Ancak şuana kadar uluslararası koalisyona yapılan bu taleplerin karşılık bulmadığı da ifade edildi.
Güvenlik kaynakları, olası bir kara operasyonuna karşı da birliklerin hazırlıklı olduğunu ifade ediyorlar.

Yeni Şafak

YORUMLAR 90
  • seyyar 7 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bak sizi görende islamın emirlerinin uygulandığı, kafirlere savaş açan avrupa ve amerikayı dost edinmeyen, eşcinsellere özgürlük vermeyen bir ülkede yaşadığınızı sanacak
    Cevapla
  • ezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    artık ipleri elinize alın Allah aşkına ! Akifin dediği gibi çürümüş leşten daha beter daha uyuşuk bir ilsma ümmeti var ve bu korkaklıkları, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantıkları, tembellikleri yüznden Batı tarafından yüzyıllardır sömürülüyorlar ! şu ABD ye güvenmeyi bir kenara bırakın ve savaş lazımsa savaş da olsun yeter artık!
    Cevapla
  • imanli kürtler 7 yıl önce Şikayet Et
    Dunyaki tum teror orgutlerini kurup silahlandiran abd rusya ve ingilteredir
    Cevapla
  • Avrupali demokratlar 7 yıl önce Şikayet Et
    Teror orgutu daes ve ermeni teror orgutu hdpkk yi kurup para ve silah veren abd ile rusyadir
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    abd'nin incirlikte olması sadece Türkiye'ye karşı gizli gizli tuzaklar kurması ve bunu görün artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde