Obama’dan ‘Cahit Aral’ taktiği!

ABD Başkanı Obama kurşunlu su skandalıyla gündeme gelen Flint şehrinde filtre edilmiş su içti.

Obama’dan ‘Cahit Aral’ taktiği!
Obama’dan ‘Cahit Aral’ taktiği!
GİRİŞ 06.05.2016 08:52 GÜNCELLEME 06.05.2016 08:52

Obama’nın bu davranışı Çernobil sonrası, çayda radyasyon olmadığını kanıtlamak için çay içen Sanayi Bakanı Cahit Aral’ı hatırlattı.

ABD Başkanı Barack Obama, Michigan eyaletindeki kurşunlu su skandalıyla gündeme gelen Flint şehrini ziyaret ederek kameraların önünde filtre edilmiş su içti. ABD Başkanı içme suyu şebekesinde aşırı derecede kurşun tespit edilen Flint şehrini ziyaret ederken durumun normale dönmesinin yıllar alacağını belirtirken, kent sakinlerine filtre edilmiş su içmeleri tavsiyesinde bulundu. ABD'li lider, kameraların önünde şehir şebekesinden gelen bir bardak suyu içmeyi de ihmal etmedi.

Obama, "Bu, bilimsel olarak zaten elimizde olan bilgileri onaylıyor. Filtre takıp kullanırsanız su böylesine içilebilir olur" dedi.

Bir buçuk sene önce şehrin ana su kaynağının değiştirilmesi, içme suyuna kurşun karışmasına yol açmıştı. Obama'nın bu davranışı, 1986'daki Çernobil felaketi sonrası, çayda radyasyon olmadığını kanıtlamak için kameraların önünde çay içen dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral'ı hatırlattı.

KAYNAK: YENİ YÜZYIL
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü