ABD'liler Gülen'den tedirgin

6 davada yargılanan FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in ABD'de dış dünyaya kapalı yaşamı bölge halkında tedirginliğe neden oluyor.

GİRİŞ 11.05.2016 14:47 GÜNCELLEME 11.05.2016 15:36
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Hakkında çok sayıda yakalama kararı bulunan, 6 davada "1 numaralı sanık" olarak yargılanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri Fetullah Gülen'in ABD'de dış dünyaya kapalı yaşamı bölge halkında da tedirginliğe neden oluyor.

Pennsylvania'nın Saylorsburg kasabasında yaşayan Gülen'in malikanesi, gözlerden uzak bir çiftliğin içinde bulunuyor. Binanın ve müştemilatının bulunduğu bölgeyi dışarıdan görmek mümkün değil. Kompleksin girişinde ise Amerikalı silahlı özel güvenlik görevlileri bulunuyor.

Kompleksin girişine ise yeni bir tabela asıldığı görüldü. Tabelada "Golden Generation, Worship and Retreat Center" (Altın Nesil, İbadet ve İnziva Merkezi) ifadesi yer alıyor.

"Endişe ediyoruz"

Malikanenin karşısındaki tepede yaşayan yaşlı bir çift, söz konusu komplekse ve burada yaşananlara ilişkin endişelerini dile getirdi.

İsminin Peggy olduğunu ancak soyismini vermek istemediğini belirten kadın, "Gizlilik insanlarda şüphe uyandırıyor. ABD'de insanlar açıktır. Herkes sizin bahçenize gelip sizinle konuşabilir ama bunların ilk işi girişe bir bariyer koymak oldu. Dolayısıyla içeri giremiyorsunuz. Arkada neler olduğunu göremiyorsunuz." dedi.

"Hocamız şu an meşgul"

Fetullah Gülen'in çiftliği yakınlarında bulunan bir akaryakıt istasyonunun Filistin kökenli sahibi de, kuruluşun bir kez iftar davetine katıldığını, davette birçok dinden insanlar bulunduğunu ancak Gülen'i göremediklerini söyledi.

İstasyon sahibi, Gülen'le ilgilenen görevlilere "Kendisiyle görüşemez miyiz?" diye sorduklarını ancak "Hocamız şu an meşgul sizinle görüşemez" yanıtını aldıklarını anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 109
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ne ile meşgul. herhalde yeni bedduanın metnini hazırlıyor.
    Cevapla
  • osmanlı61 7 yıl önce Şikayet Et
    ne izdiva merkezi fitne merkezi
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    hoca bozuntusu kendini garantiye almış korumaları ve sıvil askerleri var !
    Cevapla
  • komık adam 7 yıl önce Şikayet Et
    lan öldümu yoksa amerıkanın oyunu ama sonra cıkar koyunu
    Cevapla
  • Dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah iblis can veremiyor dur , bütün hayallerini kaybetti , şimdi cok zorda olsa gerek , artik cehennemi zumera .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!