Trump, Kissinger ile bir araya geldi

Trump, uzun yıllar Amerikan dış politikasına yön vermiş Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinden Kissinger ile görüştü

Trump, Kissinger ile bir araya geldi
Trump, Kissinger ile bir araya geldi
GİRİŞ 19.05.2016 10:49 GÜNCELLEME 19.05.2016 10:49

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkanlık yarışındaki tek aday adayı iş adamı Donald Trump, uzun yıllar Amerikan dış politikasına yön vermiş Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinden Henry Kissinger ile New York'ta bir araya geldi.

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerde tek başına kalan Trump'ın, ABD'nin eski dışişleri bakanlarından ve Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinden Kissinger ile görüşmesi, onun parti elitleriyle daha yakın ilişki kurma çabasının bir parçası olarak değerlendirildi.

Cumhuriyetçi başkanlardan Richard Nixon ve Gerald Ford dönemlerinde Dışişleri Bakanlığı yapan Kissinger'ı (1973-1977) evinde ziyaret eden Trump, çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı. Trump'ın yardımcısı ise yüz yüze görüşme talebinin iş adamından geldiğini bildirdi.

Amerikan medyasında yapılan "Trump'ın 92 yaşındaki emekli diplomatla görüşmesinin önemli bir aşama olduğu" yorumları, Kissinger'ın Cumhuriyetçi Parti'deki önemli süreçlerde oynadığı "kıdemli danışman" rolüyle ilgili gözüküyor.

Başkan yardımcılığı koltuğuna 2008 yılında aday olan Sarah Palin de Kissinger ile görüşmesinden sonra kampanya sürecine hız vermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'