DAEŞ'e çift koldan saldırı başlatıldı

ABD'li komutanın Ankara ziyaretinin ardından terör örgütü DAEŞ'in iki ülkedeki merkezleri Rakka ve Felluce için düğmeye basıldı.

DAEŞ'e çift koldan saldırı başlatıldı
DAEŞ'e çift koldan saldırı başlatıldı
GİRİŞ 25.05.2016 10:02 GÜNCELLEME 25.05.2016 10:02
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ABD Merkezi Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel’ın Kobani’de PYD ve Ankara’da Genelkurmay ile temaslarda bulunmasının hemen ardından, terör örgütü DAEŞ’in ‘başkent’ ilan ettiği Rakka’ya yönelik operasyon dün başladı.

NATO KOMUTANI AKAR'LA GÖRÜŞECEK

Ankara bugün de NATO’nun ABD’li Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanı (SACEUR) Orgeneral Curtis M. Scaparrotti’yi ağırlayacak. Scaparrotti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşecek.

RAKKA'YA OPERASYON BAŞLATILDI

Hazırlıkları uzun süredir yapılan Rakka operasyonu dün yerel saatle 14.00 sularında başladı. Uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları Rakka çevresindeki DAEŞ mevzilerini bombaladı. PYD ’nin silahlı kanadı YPG, Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugayları da DAEŞ hedeflerine yönelik kara harekâtı başlattı.

Kobani’nin 50 kilometre güneyindeki Ayn İsa kasabasından üç kol halinde harekete geçen muhalif birlikler, Rakka’nın kuzeyini tuttu. Kara harekâtına farklı gruplara mensup yaklaşık 12 bin muhalifin katıldığı belirtiliyor.

NATO KOMUTANI BUGÜN ANKARA’DA

ABD’nin Ortadoğu bölgesinden sorumlu komutanı General Votel, hafta başında Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüşmüştü. General Votel, Suriyeli muhaliflerle yaptığı görüşmeleri aktarırken, Rakka operasyonunun kısa sürede başlayacağı bilgisini vermişti.

Bugün de NATO Müttefik Kuvvetler Başkomutanı (SACEUR) General Scaparrotti, Genelkurmay Başkanlığı’nda görüşmeler gerçekleştirecek. General Scaparrotti aynı zamanda ABD’nin Avrupa bölgesinden sorumlu komutanı (EUCOM ) olarak görev yapıyor.

YORUMLAR 54
  • hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı hakkın laneti pkk pyd hdp ve yandaşları üzerinde olsun Allah bunları kahhar ismiyle kahretsin dünyada ve ahirette yerleri yurtları olmasın soyları sopları kurusun daima azapta olsunlar amin amin amin
    Cevapla
  • bykuş 7 yıl önce Şikayet Et
    neden ülkemizde dinimize söven pyd ye bir şey yapmıyoruz.
    Cevapla
  • PNAC 7 yıl önce Şikayet Et
    GELME! 2003 Birçok Amerikalı, İngiliz politikacı, bürokrat işgalin karşısında olup istifa etti. Uydurma gerekçelerle Irak işgal ederken adını Shock&Awe koydunuz.. istediğiniz Ortadoğuyu kaosa sokup kendi düzeninizi kurmak değil miydi?!
    Cevapla
  • BAŞKANA MESAJ 7 yıl önce Şikayet Et
    Kobani'nin kurtarılmasında kandırıldık. Şimdi de DAEŞ'in yok edilmesinde kandırılmayalım. DAEŞ yok edilmiyor, her şeyiyle PYD'ye devrediliyor, birleştiriliyor. PYD bu yolla terörist ordusu haline getiriliyor. Sonrasında, hedef Fırat'ın batısı ve Akdeniz...
    Cevapla
  • evet cok yakusmissss 7 yıl önce Şikayet Et
    haa tamam canakkalede alman komutan kibrisda amerikali komutan burdada yine amerikali vay halimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi