Polis Orlando saldırganının evine girdi

ABD polisi ülke tarihinin en kanlı saldırılarından birine imza atan Afgan asıllı saldırgan Omar Mateen'in evine girdi.

GİRİŞ 14.06.2016 12:01 GÜNCELLEME 14.06.2016 12:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Afganistan kökenli ABD vatandaşı Omar Mateen, 2011'de eşi Sitora Yusufiy'den boşandıktan sonra Fort Pierce kentindeki evde yaşıyordu. Polis eve girdikten sonra oldukça ilginç görüntülerle karşılaştı.  Duvarlarda, Mateen'in şu anki eşi Noor Zahi Salman ve 3 yaşındaki oğullarının fotoğrafları, Star Wars filminin posterleri ve her yerde oğluna ait olduğu tahmin edilen oyuncaklar vardı. 

IŞİD'İN YENİ STRATEJİSİ "YALNIZ KURT"

Terör uzmanları, ABD’nin Florida eyaletindeki Orlando kentinde eşcinsel gece kulüubünü hedef alan ve 50 kişinin ölümüne neden olan saldırının bireysel şekilde gerçekleştirilen bir ‘yalnız kurt’ saldırısı niteliği taşımasına rağmen bunun IŞİD terör örgütünün stratejisinin bir parçası olduğunu vurguladı.

New York Times gazetesinin IŞİD ve El Kaide uzmanı Rukmini Callimachi, olayın örgütün merkezinde planlanmamasına rağmen “IŞİD saldırısı” olarak nitelenmesinin doğru olduğunu belirtti. Callimachi, IŞİD’in son iki yılda ABD gibi okyanus aşırı ülkelerde düzenlediği saldırılarda ‘yalnız kurt’ stratejisine dayandığına dikkat çekti. Callimachi’ye göre, IŞİD’in Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, 2014 yılında yalnız kurt saldırılarını teşvik ederek örgüt sempatizanlarına “Kimseden izin almalarına gerek olmadığını” söylemişti. “En küçük saldırının bile kabul göreceğini” belirten Adnani’nin çağrısının ardından, örgüt içerisinde terörü kışkırtmak ve dünyaya yaymak için yeni bir mekanizma oluşumuna hız verildi. Bu kanlı propaganda, Twitter, Facebook gibi sosyal medya organlarında geniş kitlelere ulaştırıldı. Callimachi’ye göre, IŞİD’in okyanus ötesi saldırılarda aradığı tek şart, saldırı düzenleyen sempatizanlarının kamuya açık şekilde örgüte bağlılık yemini etmesi.

IŞİD'E BİAT EDİP SALDIRIYORLAR

Orlando saldırısının faili 29 yaşındaki Omar Mateen’in, saldırı sırasında 911’i arayarak IŞİD’e bağlılık yemini etmişti. Aralık 2015’te gerçekleştirilen San Bernardino saldırısında 14 kişiyi öldüren Pakistanlı çift, Facebook’tan IŞİD’e bağlılık yemini etmiş, Mayıs 2105’te Hz. Muhammed sergisine saldırı düzenleyen Elton Simpson da Twitter’dan IŞİD’i desteklediğini açıklamıştı. Callimachi, IŞİD’in çekirdek militanları tarafından gerçekleştirilen saldırılar ile merkezden bağımsız sempatizanları tarafından düzenlenen saldırılar arasındaki farkı bilinçli olarak bulanıklaştırdığını belirtiyor.

Terör örgütünün sözcüsü el-Adnani, geçen ay yaptığı yıllık konuşmasında örgütün takipçilerineRamazan ayı sırasında saldırı düzenlemeleri çağrısı yapmış, özellikle ABD’yi hedef göstermişti.

YORUMLAR 17
  • Kılıçarslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sahte 11 eylüller peşinde siyonist lobiler...
    Cevapla
  • hsn 7 yıl önce Şikayet Et
    suryeye girecek ya ülkesinde kamuoyu desteği alacak.
    Cevapla
  • ???? 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakınız 11 eylül saldırısı... bunu bahane ederek Irak'a da girdiler zamanında... Aynı numara.
    Cevapla
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP'un ayak sesleri. Senaryo tıkır tıkır işlemeye başladı. Arkası gelir.
    Cevapla
  • TALHA 7 yıl önce Şikayet Et
    zavallı amerika halkı,ne kadar saflar,kendi devletlerinin kurduğu tezgahlara nasılda çocuk gibi kanıyorlar,tamda daeş i amerikanın icad ettiği kuvvet bulunca ortaya böyle senaryolar atıldı,yani bakın bakın biz daeş le düşmanız ,bakın bize saldırıyorlar,şeytanın sol bacağı amerika seni
    Cevapla
  • Mümin Keleş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir katili ne kadar da meşhur yaptiniz ya hayret birşey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!