ABD'den flaş hamle! Oraya üs kuruyor

Bağdat’ta sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Carter, kritik açıklamalarda bulundu.

ABD'den flaş hamle! Oraya üs kuruyor
ABD'den flaş hamle! Oraya üs kuruyor
GİRİŞ 11.07.2016 12:28 GÜNCELLEME 11.07.2016 12:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sürpriz şekilde Bağdat’a giden ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ı IrakBaşbakanı Haydar El İbadi ve Savunma Bakanı Halit el Ubeydi’nin yanı sıra Iraklı yetkililer ile burada görev yapan ABD’li komutanlarla bir araya gelecek.

Reuters’ta yer alan habere göre, Carter’ın gündeminde Musul’a 60 kilometre mesafede yer alan ve cumartesi günü IŞİD’den geri alınan Kayarra hava üssünün ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçleri tarafından kullanılması var.
Bağdat’taki gazetecilere kısa bir açıklama yapan Carter da üssün, ABD’nin destek verdiği Irak güçleri için Musul’un geri alınmasında stratejik bir rol ve stratejik bir öneme sahip olacağını söyledi. Carter, “Kayyara’nın ele geçirilmesinin önemi Musul’un yakın çevresinde bir lojistik merkez oluşturmak. Böylece burada ABD’nin lojistik desteği olacak” diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD şiileri korumak için elinden geleni yapıyor. Korkunun ecele faydası yok. O şiiler ne Selçukluyu ne Osmanlıyı durdurabildi. Zan ediyor ki kendisi dokunulmaz. Seninde dokunulmazlığın kalkacak hiç merak etme. Orta doğudan kaçarak çıkacaksın.
    Cevapla
  • tayip erdoğan 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam şimdi ABD yavaş yavaş hem ırak hemde surye topraklarını işkal etmeye başladı önce asker sonra hava üüssüü daha sonrada bir devlet kurmak bu işin başka yoluda yok.
    Cevapla
  • Mustafa Şen 7 yıl önce Şikayet Et
    Onlar cirit atmakta şimdilik serbest, en son kim kalacak kim gidecek belli olduktan sonra Türkiye şiddetle tavrını sergileyecek, bakalım o zaman ne yapacaklar it sürüleri
    Cevapla
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD İSTER KENDİ, İSTERSEDE işidi falan bahane ederek zaman zamanda NATO'YU kullanarak her ülkeye girme peşinde ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim