NYT: Türkler bu konuda hemfikir

Amerikan The New York Times gazetesi, Türklerin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu düşündüğünü yazdı.

NYT: Türkler bu konuda hemfikir
NYT: Türkler bu konuda hemfikir
GİRİŞ 03.08.2016 14:39 GÜNCELLEME 03.08.2016 14:47
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

New York Times'ta yayımlanan haberin başlığı şöyle: "Türkler tek bir konuda hemfikir olabiliyor: Başarısız darbe girişiminin arkasında ABD var."

Haberde, bir Türk gazetesinin Twitter üzerinden yaptığı ankete atıfta bulunuldu. Ankete katılanların yüzde 69'unun, darbeye CIA'in destek verdiği yönünde görüş beyan ettiği belirtildi.

Haberde, “Bu komplo teorileri, toplumun uç noktalarındaki birkaç takıntılı kimsenin ürünü değil. Türkiye, son derece kutuplaşmış bir ülke olabilir fakat tüm toplum kesimlerinden -İslamcı, seküler insanlar, liberaller, milliyetçiler- Türklerin üzerinde uzlaştığı bir şey var. O da ABD’nin bu darbe girişimine bir şekilde dahil olduğu. Çünkü gizli planın lideri olduğundan şüphelenilen vaiz Fetullah Gülen, ABD’de gönüllü sürgün yaşıyor” ifadesi yer aldı.

NYT haberinde, bu teorinin çok yaygınlaştığı ve ABD Başkanı Barack Obama dâhil üst düzey ABD’li yetkililerin inkâr açıklaması yapmak durumunda kaldığı hatırlatıldı.

"ZATEN LAİKLER, KÜRTLER, MİLLİYETÇİLER GÜLENCİLERDEN ENDİŞE DUYUYORDU"

Türkiye’den çeşitli meslek gruplarından insanların görüşlerine de başvurulan haberde, Batı’nın binlerce asker ve memurun tasfiyesini eleştirdiği fakat "Erdoğan’ın geleneksel düşmanlarının birçoğunun -Kürtler, laikler, milliyetçiler- uzun süredir Gülencilerin devletteki etkisinden endişe duydukları" belirtildi. 

YORUMLAR 30
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Adımız kadar eminiz.Terörist başını ülkesinde barındırmıyor mu?Cia nın referansı ile bu ülkeye yerleşmedi mi?Zaten abd nin iade konusunda ki tereddütü de suça ortaklığı gösteriyor.Fetö başı çok şeyi biliyor.Abd bu nedenle teslim etmeyecek.Abd pkk, pyd ye verdiği desteğe pdy iyi de ekledi.Artık şu çok net ki abd terörle işbirliği yapan bir ülkedir.
    Cevapla
  • Aşağılayan 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru mu düşünmüşüz serseriler? Siz bizim arkamızda kim var, hiç düşündünüz mü?
    Cevapla
  • Halkın Sesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ny times değil, tarih yazdı.Türkiye inanıyor değil,Dünya inanıyor olacak...
    Cevapla
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd kendi bile tersini iddia edemez. Uydularını yerleştirmiş(sırf bu işle için), habıl teleskobu yere bakıyor. Telsizler dinleniyor, internet , bilgisayarlar, cep telefonları vs. dinlemek zaten eskimiş moda iş. pyd yakalarda, ne iş? israile arsa genişletiyor. bundan ne beklersinki?
    Cevapla
  • kum saati 7 yıl önce Şikayet Et
    yer yüzündeki bütün terorün destekçisi ve kaynağı ABD dir . bunda hiç şüphe yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir