Foreign Policy Erdoğan ve Putin'i hazmedemedi

Amerika'nın Foreign Policy Dergisi, BM Güvenlik Konseyi toplantısında Rusya'nın Türkiye'ye sert konuştuğunu ve bunun gizlendiğini yazdı.

Foreign Policy Erdoğan ve Putin'i hazmedemedi
Foreign Policy Erdoğan ve Putin'i hazmedemedi
GİRİŞ 16.08.2016 10:26 GÜNCELLEME 16.08.2016 14:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan normalleşme süreci tüm hızıyla sürerken Amerika'nın Türkiye-Rusya yakınlaşması konusundaki korkusu gözler önüne serildi.

Amerikan Foreign Policy Dergisi'nde Colum Lynch imzasıyla yayımlanan haberde, geçen hafta basına kapalı olarak yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısında, Rusya'nın Türkiye'yi Suriye konusunda ağır şekilde suçladığı öne sürüldü.

"SOĞUK SAVAŞ SÜRÜYOR"

Foreign Policy "Ankara ile Moskova'nın kamuoyu önünde balayı yaşamasına rağmen, kapalı kapılar ardında Suriye konusundaki soğuk savaşın bütün hızıyla sürdüğünü" iddia etti.

"RUSYA TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI"

BM diplomatlarına dayandırılan habere göre, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Türkiye'yi, Suriye'deki terörist gruplara silah göndermeye ve teröristlerin Suriye'ye geçişine izin vermeye devam etmekle suçladı.

"KAMUOYUNDAN GİZLENDİ"

Dergi, Rus elçinin kapalı kapılar ardındaki suçlamasının kamuoyundan gizlendiğini belirtirken, bu olayın, iki ülkenin kamuoyu önünde savaş baltalarını gömmüş görünmekle birlikte Suriye konusundaki derin rekabetin aynı hızla devam ettiğini ortaya koyduğunu savundu.

"RUSLAR SERT KONUŞTU"

Foreign Policy'nin haberine göre, Güvenlik Konseyi'nin gizli oturumuna katılan bir diplomat, “Ruslar, Türkiye konusunda çok sert konuştu" dedi.

Ancak dergi, Rus diplomat Churkin'in toplantı çıkışında tamamen yumuşak bir üslup kullanarak, “Ankara'dakilerin kafasında işleri karmaşıklaştıran birtakım faktörler var, ancak bunun olabildiğince çabuk aşılması gerekiyor" dediğini kaydetti.

YORUMLAR 4
  • hataylı 7 yıl önce Şikayet Et
    ey dostumuz olduğunu söyleyem abd, bizim hakkımızda sert konuşulduysa neden biz rusya ile ğörüşmeye başlamadan söylemedinde şimdi söylüyorsun. çübki fitne çıkarmak için söylüyorsunuz,biz bunları yutmayız.
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    hazmedemediyse bir şişe soda içsin
    Cevapla
  • nani 7 yıl önce Şikayet Et
    dergi fitneye başlamış. rusya ne kadar kötü olabilir ki ? en fazla taş çatlasa ABD kadar kötü olabilir.
    Cevapla
  • erdi 7 yıl önce Şikayet Et
    onlar eskide kaldı ders çıkarılacak ama artık dost ülke abd değil bu ülkenin halkına ve devletimize yapılan iki yüzlülük unutulmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti