ABD: YPG'nin sözünü tutmasını bekliyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) YPG'nin, Fırat'ın doğusuna çekileceklerine dair sözlerini tutmalarını beklediklerini açıkladı.

ABD: YPG'nin sözünü tutmasını bekliyoruz
ABD: YPG'nin sözünü tutmasını bekliyoruz
GİRİŞ 26.08.2016 08:43 GÜNCELLEME 26.08.2016 08:53
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Suriyeli muhalif güçlerin koalisyon unsurlarının da desteğiyle Cerablus’un kontrolünü ele geçirdiğini, DAEŞ savaşçılarının büyük ölçüde kentten çıkarıldığını söyledi.

Örgütün son direnişini kırmak ve el yapımı bombaları temizlemek için operasyonların devam ettiğini ifade eden Cook, koalisyon güçlerinin Cerablus operasyonuna bugün tek hava saldırısı desteği sunduğunu bildirdi.

Menbiç’in ardından, Türkiye'nin desteğiyle Cerablus’un da örgütten alınmasının IŞİD’e karşı yürütülen askeri operasyonun önemli bir kilometre taşını oluşturduğunu anlatan Cook, "Bu DAEŞ’e vurulan ağır bir darbe. Cerablus operasyonu özellikle askeri operasyonlar kapsamında ileriye dönük önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

Cook, YPG’nin operasyonların ardından Fırat’ın doğusuna çekileceklerine dair sözleri tutmalarını beklediklerini vurguladı.

YORUMLAR 42
  • Adil bir dünya 7 yıl önce Şikayet Et
    çıkarların olmadığı adil paylaşımın olduğu bir dünya istiyoruz. ABD bunu yapabilecekmisiniz? buna izin verin.
    Cevapla
  • HAKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam bizde yedik siz gayet saf bir şekilde güzel bir anlaşma yaptınız dürüstlükte nam salmış ypg de verdiği sözün arkasında olacak ve çekilecektir biz koyunlarda bunu yiyeceğiz öyle mi? peter cook sen bunu yiyeceğimizi düşündüğüne göre ahmaklıkta zirve yapmışsın ve bu kadar ahmak olanın o makamda ne işi var bilmiyorum belkide kukla lazımdı!
    Cevapla
  • Realist 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl paranoyak devlet açıklaması oluyor teröristi asker gibi kullanacaksın sonra biz teröre karşıyız diyeceksin, Terörün ve teröristin ta kendisi sensin abd..
    Cevapla
  • gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    abd Yıllardır, deaş , ypg, pkk ve uzantılarıyla organize bir şekilde ortadoğuda terör estiriyor. abd nin ve halkının ruhuna terörizm ruhu okadar işlemişki artık vijdanlarıda rahatsız olmamaktadır. Düşünemedikleri tek şey var bir gün abd nufusunun %80 i terörist ve terörizme bağımlı hayat sürmek zorunda kalacaklardır. Bu da abd nin sonu demektir.
    Cevapla
  • Hasan ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bırakın bütün masalları. PKK Balon, PYD Balon, İŞİD Balon. Oradaki yapılanmaın alayı balon. Ellerindeki en ağır silah uyduruk roketler. ABD onlara büyük silah vermez. olanların hepsi filim, Gir ve git, Fıratın Doğusundan da git. Kaçacaklar, Haberi yeter. İSterseniz boş haber yeyınlayın. Hepsi Kaçacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama