Powell: İsrail'in 200 nükleer başlığı var

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'a göre, İsrail'in 200 nükleer başlığı var.

Powell: İsrail'in 200 nükleer başlığı var
Powell: İsrail'in 200 nükleer başlığı var
GİRİŞ 17.09.2016 09:16 GÜNCELLEME 17.09.2016 09:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'nin eski dışişleri bakanı Colin Powell'ın İsrail'in sahip olduğu nükleer başlık sayısının 200 olduğunu dile getirdiği bildirildi. Powell'ın bu tahmini Cumhuriyetçilerin Mart 2015'te siber saldırı sonucu elde edilen e-postalarının ifşa edilmesi sonucu ortaya çıktı.

İsrail'in şimdiye kadar daha az nükleer silaha sahip olduğu tahmin ediliyordu. Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu (FAS), İsrail'in 80 başlığı olduğunu tespit etmişti.

İfşa edilen e-postalarda Powell'ın güven duyduğu bir isimle İran'la yürütülen nükleer müzakarelere ilişkin böyle bir bilgiyi paylaştığı belirtiliyor. Powell'ın e-postada İran'ın kendisi nükleer silah üretse bile İsrail'e karşı kullanacağından şüpheli olduğunu kaydettiği bildiriliyor.

Powell, "Tahran'dakiler, İsrail'in hepsi Tahran'a doğru konuşlandırılmış 200 başlığı olduğunu, bizim ise binlercesine sahip olduğumuzu biliyor" ifadelerini kullanıyor.

Powell'ın ABD'li yatırımcı Jeffrey Leeds ile yazışmasında, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun 3 Mart 2015'te ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmadan da bahsediliyor. Netanyahu bu konuşmasında Batı ülkelerini İran'la nükleer anlaşma konusunda uyarmıştı. Siber saldırıya uğrayan e-postalar DCLeaks adlı bir internet sitesinde ifşa edildi.

Kaynak: Deutsche Welle

YORUMLAR 5
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabbi israilin olabilir ama iranın ırakın ve hatta Türkiyenin nükleer silahı olamaz olmamalı.Eğer ki bu ülkeler nükleer silaha sahip olurlarsa amerika ve israilin karizması yerlere düşer.Suç sizde değil sizi konuşturan koltuk yalakası kukla müslümanlarda.Mursi ve erdoğanı bu yüzden indirmek istediniz zaten..Dünya beşten büyüktür.Zorba çakallar sonunuz yakın..
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    işleri güçleri algı 200 nüklüer başlık var ona göre ha !!yemezler yıllarca bu coğrafyaları algı ile yönettiler artık mermi kafa atan millet karşınızda kullanmak da yürek ister hodri meydan !!!!!
    Cevapla
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    ıraka nükleer silah var diye girip orayı paramparça ettiniz,ırak diye bişey kalmadı.madem israilin 200 nükleer başlığı var ise ozaman abd denen kan emici ülke oraya girip müdahale etsinde görelim
    Cevapla
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    inanmam, dahada fazladır, 200 tn. israilin Maddi Gücünde çerezdir !!! İsrailin en büyük korkulu rüyası Türkiyedir !!! İsrail ABD üzerinden oynuyordur, bu apaçık gün ışığı gibi ortada değilmi. Güneyimizdeki Koridor meseleside bunu Sergiliyor işte !!! Artık BÜYÜK TÜRKİYE VAR !!! Düşman her sıktığı kurşunu kendi ayağına sıkıyor ve ne yapsalar ellerine yüzkerine bulaştırıyorlar. AB Türkiye ile Büyük olacakken AB ye almadıkları için Türkiye BÜYÜK TÜRKİYE Olacak ve AB BATACAKTIR. YA ALLAH YA BİSMİLLAH ALLAHU EKBER.
    Cevapla
  • Mb.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Malesef sen, obama ve senin gibi eski siyahi bakan Rice, üçünüz de siyahilerin yüz ksrası çıktiniz... İsrail'un Daeş'ten ne farkı var? Hatta abd'nin!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler