Obama'dan terör örgütü YPG'ye direkt silah planı

ABD’de Obama yönetiminin Suriye’de DAEŞ’e karşı YPG’ye doğrudan silah vermeye yönelik bir planı değerlendirdiği iddia edildi.

Obama'dan terör örgütü YPG'ye direkt silah planı
Obama'dan terör örgütü YPG'ye direkt silah planı
GİRİŞ 22.09.2016 06:15 GÜNCELLEME 22.09.2016 06:15
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

ABD yönetiminin Suriye’de bir süredir desteklediği terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye doğrudan silah vermek için karar aşamasında olduğu öne sürüldü. New York Times Gazetesi’nin haberine göre, söz konusu plan ABD Başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Kabinesi tarafından inceleniyor. Gazete, planın değerlendirme aşamasında, en fazla endişe edilen hususun ise Türkiye’nin tepkisi olduğunu yazdı. Böyle bir kararın verilmesi halinde Washington-Ankara hattında gerilimin keskin bir şekilde yükselmesinden korkulduğu belirtildi.

DAEŞ BAHANESİYLE TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM

Obama’nın Ulusal Güvenlik Kabinesi’ndeki danışmanlarına görevden ayrılmadan önce terör örgütü DAEŞ’e karşı savaşı hızlandırmak istediğini söylediği ve bunu sağlayacak opsiyonlar üzerinde çalışmaları için talimat verdiği kaydedildi. Terör örgütü YPG’yi silahlandırma planının da bu talimatla birlikte masaya geldiği söyleniyor. Obama’nın nihai hedefinin DAEŞ’i Suriye’deki sözde başkenti Rakka’dan çıkarmak olduğu vurgulanıyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'YE SİLAH YARDIMI

Planın Savunma Bakanlığı tarafından getirildiği ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG’ye hafif silahların verilmesinin öngörüldüğü, ağır silahların ise kapsam dışı bırakıldığı belirtiliyor. Üzerinde çalışılmaya devam edilen planın Obama’nın onayına sunulup sunulmayacağı ise bilinmiyor. Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlarla Beşar Esed rejiminin terör örgütü YPG’ye silah yardımını kesmesinin de planın hazırlanmasında etkili olduğu belirtildi. Planı New York Times’a değerlendiren bir yetkili “Eğer bu plan uygulanırsa Türkiye ve ABD arasında çok ciddi bir krize yol açacaktır” dedi.

YORUMLAR 45
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerine aleni silah veren bir devlet bu durumda ne oluyor?Terörist destekçisi,terörist?
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye inat türkiye cin rusya iran ve hatta Kuzey kore ile dahi askeri anlasmalar yaparak silah ticetini abd den terk etmeli israil ile kesinlikle bu tarz islere adim dahi atilmamali zira kizdiginda düsmanlik ic güdülerini daha net gösterecektir
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKIYE DIREK OLARAK Türkmen ve öso ya her tür destegi vermeli abd ye menbicteki askerlerini cek zira biz onlara firatin batisina cekilme icin süre verdik cekilmedi ler sonkez 48 saat süre veriyoruz sonrada geregi yapilacaktir o sebple oradaki askerini cek diye net bir NOTA verilerek pyd vurulmali
    Cevapla
  • akrep 7 yıl önce Şikayet Et
    ortada çok büyük oyunlar oynanıyor rusyayla askeri tatbikat yapılmalı
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde filistine dogrudan silah ve askerii yardim yapalim!! Azerbaycanada ayni sekilde ve ermenistan ile israili cembere alalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!