Reuters duyurdu: Gülen'e kıskaç!

ABD'de, FETÖ lideri Fetullah Gülen taraftarlarıyla ilişkili 150'den fazla okulun giderek ağırlaşan mali ve yasal baskı altına girdiği belirtiliyor.

Reuters duyurdu: Gülen'e kıskaç!
Reuters duyurdu: Gülen'e kıskaç!
GİRİŞ 26.09.2016 15:44 GÜNCELLEME 26.09.2016 16:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Reuters’ın haberine, FETÖ'nün önemli bir istihdam ve küresel ticari faaliyet kaynağı olan bu okullar kamu parasıyla finanse ediliyor. Resmi kayıtlara göre bu okulların büyümesi son yıllarda ciddi bir yavaşlama gösteriyor.

Bu yavaşlamanın temelinde 10'dan fazla eyalette başlatılan ve vergi mükelleflerinden alınan fonların kötüye kullanılmasından vize sahtekarlıklarına kadar değişen bir diziresmi soruşturma yatıyor.

Reuters’ın haberine göre, eyalet düzeyinde ve federal düzeyde başlatılan soruşturmalardan hiçbiri şimdiye kadar bir ceza davasına varmadı ve hiçbir charter okulunda, resmen adı geçmeyen Gülen ile bir bağlantı ortaya çıkarılamadı.

SON İKİ YILDA SADECE ÜÇ OKUL

ABD'de 2015 yılı ve bu sene, Gülen destekçileri sadece üç okul açabildi. Reuters'ın ABD'deki 153 charter okulunun ve bu okulların sahibi olan şirketlerin kayıtlarında yaptığı incelemeye göre 2010 yılında bu sayı 23 ile zirveyi görmüştü.

Ancak bu sayı, son altı yılda ABD'deki tüm charter okullarında görülen istikrarlı büyümeyle zıt yönde. Charter okulları vergi mükelleflerinin ödediği vergilerle besleniyor ancak geleneksel devlet okullarında geçerli olan bazı kurallara uymak zorunda tutulmuyor.

Reuters'in edindiği bilgiye göre, 2010 yılından bu yana 15 okul ya kapanmış ya da Gülen'le ilgisi olmayan sahiplere devredilmiş.

Bir diğer gelişme de Gülen okullarının Türkiye'den ve diğer ülkelerden getirdikleri konuk personel için istedikleri vize sayısının 2010'da binden fazlayken geçen yıl 360'a inmiş olması.

FAALİYET ALANLARI

Uzmanlara göre ABD, FETÖ’nün faaliyetlerinde Almanya hariç, Türkiye dışındaki en önemli faaliyet alanı olmuş durumda.

ABD ADALET BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI, GEZİLER ASKIYA ALINDI

FETÖ ile bağlantılı gruplardan bazı kişiler, okulların yönetiminde etkin olmanın yanı sıra son sekiz yılda Türkiye ve komşu ülkelere ABD Kongresinin üyeleri tarafından yapılan yüzlerce gezinin de sponsoru olmuşlar.

Kongre kayıtlarından alınan bilgiye göre, 2015 yılında ABD Adalet Bakanlığı bu gezilerin finansmanında yolsuzluklar olabileceği gerekçesiyle bu konuda bazı cezai soruşturmalar başlattı ve bu geziler askıya alındı.

“DERİN KÖKLER”

FETÖ bağlantılı okulların son 20 yılda ABD'de derin kökler saldığı ve bu okulların yöneticilerinin, kamu finansmanın kullanılmasına ilişkin işlemleri çok ustaca yönettikleri bildiriliyor.

YORUMLAR 21
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika bunu bizim için yapmıyor, yine kendi çıkarının peşinde. çünkü bu örgüt, amerika'daki okullarında da üç kağıt çevirip, amerika devletinden para araklıyor. amerikalılar bunun peşinde, yoksa bizimle alakası yok olayın.
    Cevapla
  • cenk 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö yü abd kukla olarak kullanıyor malesef ona dokunmaz göstermelik yapıyorlar.
    Cevapla
  • dadaş metin 7 yıl önce Şikayet Et
    neyin hesabı fitnenin başı abd dir.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu FETÖ it acayip içiyor , göz altındaki torbalar viski dolmuş . Karaciğer biter en kısa zamanda inş .
    Cevapla
  • Şener ER 7 yıl önce Şikayet Et
    Nefret ederiz tamam da, görmeden etmeden ne atıyorsun be adam!
    Cevapla
  • hakimbeyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Reuters’ın haberine göre, eyalet düzeyinde ve federal düzeyde başlatılan soruşturmalardan hiçbiri şimdiye kadar bir ceza davasına varmadı diyor.varamazda çünkü şimdiye kadar fetönün abd ye yaptığı hizmetleri hiç bir yargıç veya savcı yapamazdı ve yapamayacağı için de bu soruşturmalardan hiç bir şey çıkmaz. yalnız anlamadığım reuters her nedense bu fetönün ipini çekmiş gibi haberler yapmakta ne ola ki? bununla neyi amaçlıyor bilen var mı? reuters bununla neyin hesabını görüyor acaba ?
    Cevapla
  • Wxx 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan girişimlerde haçlı birliğinin alakası yok demeye çalışıyor aklınca.yersen!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...