Clinton ile Trump kozlarını paylaştı!

ABD'de Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump canlı yayında kozlarını paylaştı. CNN'e göre ilk rauntu kazanan Clinton oldu.

GİRİŞ 27.09.2016 08:49 GÜNCELLEME 27.09.2016 15:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'de Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 8 Kasım'daki başkanlık seçimi öncesi ilk defa televizyondaki bir tartışma programında teke tek karşılaştı. CNN anketine göre, 100 milyon kişinin izlediği tahmin edilen münazaranın galibi Clinton oldu.

Clinton (68) ile Trump (70) arasındaki başkanlık yarışının şaşırtıcı derecede çekişmeli geçmesi ve iki adayın tarzlarındaki farklılığın beklenmedik sonuçlar doğurması ihtimali nedeniyle, seçimlerin altı hafta öncesine denk gelen canlı yayın münazarasına olan ilgi yoğundu.

New York'taki Hofstra Üniversitesi'nde yapılan ve yaklaşık 1 saat 35 dakika sürenmünazara, daha çok ekonomi ve terör örgütü DAEŞ ile mücadele konularına yoğunlaştı. Trump'ın daha sinirli göründüğü münazarada, Clinton'ın rakibine göre daha kontrollü ve sakin kaldığı yorumları yapıldı.

CLINTON: KÜRT ORTAKLARIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ

Clinton, DAEŞ ile mücadele konusunda konuşurken, söz konusu terör örgütüne yönelikhava saldırılarını yoğunlaştıracaklarını söyledi ve ekledi: "DAEŞ'i bilfiil Rakka'dan çıkarabilmek için Arap ve Kürt ortaklarımızı destekleyeceğiz."

"VERGİ BEYANINDA BULUNURUM AMA..."

Münazarada Clinton, Trump'tan teamüle uyarak vergi beyanında bulunmasını istedi. Trump ise Clinton'ın dışişleri bakanıyken özel e-posta hesabı kullanmasına atıfta bulunarak, "Silinen 33 bin e-postayı açıklarsa, ben de vergi beyanında bulunurum" diyerek karşılık verdi.

CNN ANKETİNE GÖRE CLINTON 'KAZANDI'

CNN/ORC anketine katılanların yüzde 62'si münazarayı Clinton'ın kazandığını düşünüyor. Ankete göre yüzde 27 ise münazarada Trump'ın ağır bastığı görüşünde.

YORUMLAR 4
  • Yücel 7 yıl önce Şikayet Et
    tasmayı tutan kişi aynı olduğu için kim kazanmış önemli değil
    Cevapla
  • Haktan yana 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence clinton Müslümanlar terör ve türkiye hakkındaki düşünceleri Trump tan daha tehlikeli.. Clinton açık açık fetöye destek saglıyor, Pkk ve nekadar türkiye karşıtı terör örgütü varsa hepsine destek saglıyor. Obamanın kopyası Clinton, zaten Obamada her fırsatta Cilintona destek veriyor. Trump Başkan olursa Türkiye için daha hayırlı olur gibi geliyor bana.. en azından Cilintondan daha ADALETLİ Olduguna eminim..
    Cevapla
  • Kara 2 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump Gelsin amerikadaki müslümanları ülkelerine göndersin amerikada müslüman kalmasın inşallah helak olurlar. 1 toplumda 1 müslüman var ise helak olmaz.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    İkiside birbirinden müslüman düşmanı !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!