Küçük kızın 'siyahi' isyanı: ABD'ye ders verdi!

ABD'nin Charlotte kentinde siyahi bir vatandaşın polis tarafından öldürülmesinin ardından, küçük bir kızın kent meclisinde yaptığı konuşma, ABD gündemine damga vurdu.

GİRİŞ 29.09.2016 11:08 GÜNCELLEME 29.09.2016 18:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Charlotte kentinde siyahi kız çocuğu Oliphant'ın kent meclisindeki ırkçılık karşıtı konuşması, ABD gündemine damgasını vurdu.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde polisin açtığı ateş sonucu bir siyahi Amerikalının hayatını kaybetmesinin ardından kent meclisinde konuşan 9 yaşındaki siyahi kız çocuğu Zianna Oliphant, dokunaklı ifadeleriyle ABD'nin ve dünyanın dikkatini polis şiddeti ve ırkçılığa çekti.

Küçük Oliphant, Charlotte'ta siyahi Amerikalı Keith Lamont Scott'ın bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından kent meclisinde ırkçılığa karşı duygulu bir konuşma yaptı.

Çocuğun meclis üyeleri, yüzlerce kent sakini, ailesi ve arkadaşlarının önünde gözyaşları içinde yaptığı konuşma, ABD medyasında geniş yer buldu.

"Biz siyahi halkız ve kendimizi böyle hissetmemiz lazım. Babalarımızın ve annelerimizin ölmesi bir utançtır ve hatta onları bir daha göremeyeceğiz. Onların mezarına gitmek zorunda olmamız bir utançtır"

"Protesto yapmak zorunda olmamalıyız"

Oliphant, konuşmasında şunları söyledi:

"Protesto yapmak zorunda olmamalıyız çünkü bize yanlış muamelede bulunuyorsunuz. Bunu yapıyoruz çünkü yapmak zorundayız ve hakkımız var. Biz siyahi halkız ve kendimizi böyle hissetmemiz lazım. Babalarımızın ve annelerimizin ölmesi bir utançtır ve hatta onları bir daha göremeyeceğiz. Onların mezarına gitmek zorunda olmamız bir utançtır."

Oliphant'ın konuşması sosyal medyada Zianna'nın annesi Precious Oliphant ise daha sonra yaptığı açıklamada, kızının böyle bir hitaba hazırlanmadığını ve mecliste konuşmasının tamamen plansız bir gelişme olduğunu bildirdi.

"Yüreğiniz sızlamadan bu konuşmayı izlemek imkansız"

Kaliforniya savcısı ve Demokrat Partiden ABD Senatosu adayı Kamala Harris de Oliphant'ın konuşmasını içeren videoyu, "Yüreğiniz sızlamadan bu konuşmayı izlemek imkansız. Zianna konuştuğun için çok cesursun." mesajıyla sosyal medyada paylaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Mehmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Tirnagi bile olacamayacagimiz Hz Bilal efendimiz Hz Zeyd efendimiz de siyahi idi. Dinimizde irkcilik haramdir.
    Cevapla
  • çiçek 7 yıl önce Şikayet Et
    insan derisinin ne önemi var.İnsanı yaratan Allahın boyası ile boyanan insan siyah,beyaz ,sarı ne fark eder.Önemli olan kalbindeki hisleridir.Sonuçta herkes hangi ırktan olursa olsun yaratnına karşı kulluk görevini en iyi şekilde yapması gerekir.Renk bir ayrıcalık değildir.Herkes eşittir.
    Cevapla
  • sahin 7 yıl önce Şikayet Et
    annnesine babasina merhameti olmayanin kime olurki???
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı emperyalizmi bu duygusal konuşmalardan asla etkilenmez. Etkilenmiş gibi yaparak kendisinin sebebiyet verdiği zulumden bile siyasi rant sağlamak ister. İngilizcede vicdan kelimesinin karşılığı var mıdır?..
    Cevapla
  • 1903 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump iktidara gelmeden önce bunların olması ilginç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...