Hillary Clinton geri adım attı

Bir hafta önce Türkiye'ye rağmen Suriye'de YPG adı altında terör faaliyetlerini sürdüren PKK'yı desteklemeye devam edeceği açıklamasını yapan Hillary Clinton geri adım attı.

Hillary Clinton geri adım attı
Hillary Clinton geri adım attı
GİRİŞ 21.10.2016 11:40 GÜNCELLEME 21.10.2016 11:49
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Danışmanı aracılığıyla Türkiye'ye zeytin dalı uzatan Clinton hem Türkiye ile çalışmanın kendisi için çok önemli olduğunu hem de Türkiye'nin yıllardır önerdiği güvenli ve uçuşa yasak bölgeyi desteklediğini duyurdu.

"KESİNLİKLE TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAK İSTERİM"

ABD'de gelecek ay yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti aday olan Hillary Clinton'un yarışmadan galip çıkması durumunda "kesinlikle" Türkiye ile çalışmak isteyeceği bildirildi. Clinton'un dış politika danışmanı Laura Rosenberger, "DEAŞ çok çok ciddi bir tehdit" dediği açıklamaları sırasında "Elbette Türkiye ile birlikte çalışmak Clinton için önemli bir öncelik olacak. Türkler NATO müttefiki, birçok farklı konuda ABD'nin çok önemli bir stratejik ortağı. Dolayısıyla Clinton kesinlikle Türkiye ile birlikte çalışmak isteyecek" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN ÖNERİSİNİ DESTEKLİYORUZ

Başban Barack Obama ve Hillary Clinton'ın konulara stratejik yaklaşımları hemen hemen aynı olsa da, farklılaştıkları alanların da bulunduğuna dikkati çeken, Clinton'ın Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulmasına desteğini örnek veren Rosenberg şunları söyledi:

"Bence Hillary Clinton ve Başkan Obama büyük oranda aynı stratejik yaklaşımı paylaşıyorlar. Clinton, Obama'nın ilk 4 yılında onun dışişleri bakanıydı. Gündemin oluşturulmasına yardım etti. Dolayısıyla, Amerika'nın küresel liderliğine yönelik ortak vizyonu büyük oranda paylaştıkları düşüncesindeyim. İleriye doğru baktığımızda bugün dünyada karşı karşıya olduğumuz birçok sorun var ve Clinton'ın yönetimdeyken Başkan Obama'dan farklı duruş sergilediği alanlar da var. Örneğin Suriye konusunda, Clinton en baştan beri ılımlı muhalefet unsurlarının silahlandırılmasını destekliyordu. Obama yönetimi daha sonra bu adımı atmaya karar verdi ama Clinton bunu daha önce savunmuştu. Şu anda ayrıca Suriye'de güvenli bölgelerin eşliğinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasını savunuyor. Bunu hem Ruslar hem de Esat üzerinde ek baskı yaratmanın çok önemli bir aracı olarak görüyor. Bu ayrıca sahadaki Suriyeli sivillerin korunması, mülteci krizinin önlenmesi, Suriyeliler'e ülkelerinde kalabilmenin bir yolunu sunması ve insani yardımlara erişebilmesinin de önemli bir yolu. Clinton tüm bunların çok önem taşıdığına inanıyor."

PKK'YI DESTEKLEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Clinton bir hafta önce Türkiye'nin tepki ve uyarılarına rağmen Başkan olması halinde Suriye'de çeşitli isimler altında terörist faaliyetler ve kanton ilan etme çabasında olan PKK/PYD'yi destekleyeceğini açıklamıştı. 

YORUMLAR 117
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç birine inanmıyorum !
    Cevapla
  • mahir 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sahtekar. geri adım falan atmazlar
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Aptallar size inanır
    Cevapla
  • Muammer 7 yıl önce Şikayet Et
    AmArika. Benim. İçin dünya. İçin. Iki. Yüzlü. Kalleş. Çıkarcı. Müslümanlar'ı. Birbirini. Öldürttü ren. Birde. Tayip Erdoğan. Gibi. Adam. Çıkınca. Karşısına. Onu. Yok. Ettirmek. İçin. Daiş,pyd,ypk,PKK. Gibi. Örgütleri. Çıkartılar. Amerika. İngiliz. İsrail. Beraber. Kurdular Türkiye'nin. Suriye. Tarafı.nı. Kapatıp. Hem. Petrolleri. Almak. Hemde. Büyük. İsrail. Kurmak. Hiç. Duydunuzmu. Daiş. Ile. Pyd. Birbirine. Ateş. Ettilermi. Türkiye'nin. Arkasını. Kapatmak. İsrail'i. Büyütmek. koymak. Dünya'da. Sesi. Çıkan. Müslümanlar'ı. Başına. Bela. Olarak. Uğraşması. Kafasını. Kaldırmaması. İçin törör. Gurubu. Yaratmak.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Hillarye guvenmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...