Donald Trump kimdir? Biyografisi ve yaşı

ABD yeni başkanı Donald Trump kimdir? İş adamı ve siyasetçi olan Donald Trump kaç yaşındadır? İşte Donald Trump'ın biyografisi

GİRİŞ 17.05.2017 09:32 GÜNCELLEME 17.05.2017 09:32

DONALD TRUMP KİMDİR?

14 Haziran 1946 senesinde dünyaya gelen Donald John Trump Queens, New York doğumludur. ABD'li iş adamı, siyasetçi, yönetici, girişimci ve yazar olan Trump. ABD başkan adayı olmuş ve seçilmiştir. Ayrıca Trump Organizasyonu'nun başkanı olan Trump dünyanın sayılı zenginlerindendir.

Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'de İşletme bilimleri eğitimi alan Trump Üniversite yıllarında babası Fred Trump'ın emlak ve inşaat firmasında çalışmıştır. Kariyeri sırasında oteller, golf sahaları ve daha birçok yapı inşa etmiştir.

İlk büyük işine 1973'te imza attı

İlk büyük emlak işine 1973 yılında imza attı. New York'un tam ortasına 290 daireli ve 18 katlı bir gökdelen inşaa etti. Daha ilk büyük inşaatında,,devletten vergi indirimi ve ucuz arsa almayı başaracaktı. Bu konu, yıllar sonra seçim kampanyasına bile malzeme olacaktı.

Trump: The Art of the Deal ve Trump: How to Get Rich gibi birçok kitap yazmıştır. 2000 ABD başkanlık seçimleri'nde Reform Partisi adayları arasında yer almıştır. Forbes iş dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Zengin 400 İnsanı listesinde yer almıştır. 2004-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan ünlü reality show The Apprentice'de yer almıştır.

2016 yılında sert barış ideolojisinin, IŞİD, atom ülkesi İran ve komünist Çin’e karşı caydırıcı silah olarak kullanılması sebebiyle Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi.

Irkçı ve İslam karşıtı söylemleri

Kampanyasının ilk gününden itibaren ırkçı ve İslam karşıtı söylemleri yeninden Amerikan siyasetinin merkezine taşıdı. En büyük vaadi vergi indirimiydi. Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermek ve DEAŞ'ı 30 günde bititrmek de diğer vaatleri arasındaydı.

Yazdığı tüm kitaplar

Trump: The Art of the Deal, 
Trump: The Art of Survival, 
Trump: The Art of the Comeback, 
Trump: Surviving at the Top, 
Trump: How to Get Rich, 
The Way to the Top: The Best Business Advice I Ever Received, 
Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life, 
Trump: The Best Golf Advice I Ever Received, 
Why We Want You to be Rich: Two Men - One Message, 
Trump: 101 The Way to Success, 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor