Donald Trump Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade edecek mi?

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade edecek mi? İşte Donald Trump'ın Gülen ile ilgili düşünceler

Donald Trump Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade edecek mi?
Donald Trump Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade edecek mi?
GİRİŞ 10.11.2016 10:53 GÜNCELLEME 10.11.2016 10:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye tarafından yapılan iade istemine karşı ABD'den hiç bir yanıt gelmemesi ilişkileri büyük ölçüde zedeledi. Peki ABD'nin yeni başkanı Donald Trump FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade edecek mi? şte Donald Trump'ın Gülen ile ilgili düşünceler

ABD GÜLEN'İ TÜRKİYE'YE İADE EDECEK Mİ?

Ankara ile Washington arasında son dönemde yaşanan gerginliklerin başında, 15 Temmuz darbe girişiminde ABD'nin rol oynadığına dair iddia ve Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin gelişmeler geldi.

İki başkan adayı da Gülen'in iadesi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak uzmanlar, Gülen'in olası iadesi konusunda 'bunun yargının işi olduğu' söyleminin öne çıkacağını söylüyor.

Marc Pierini, "Türkiye'nin Gülen'in iadesi talebi konusu ABD'nin yeni başkanının kim olacağıyla ilgili değil. Bu, ilgili kişinin temyizini de içerecek şekilde doğal seyrini izleyecek bir yargı sürecidir. Bu süreç de, yeni başkanın görev süresinin en az yarısına kadar devam edecektir" diyor.

gülen-kanada-kaçıyor

TERÖRİST BAŞI GÜLEN KANADA'YA MI KAÇIYOR?

ABD'de başkan adaylarından Trump, "Gülen'i Türkiye'ye teslim etme" sinyalleri veriken, FETÖ terör örgütü Hillary Clinton'a yönelik lobi faaliyetleri gerçekletiriyordu.

Bu sırada ABD'deki FETÖ'cüler Trump'ın karşısında demokratların kuvvetli başkan adayı Hillary Clinton'a finansal destek sağladı.

Desteğin 100 milyon doların üzerinde olduğu ifade ediliyor. 

ABD seçimlerinde Clinton'ın yüzde 90 seçimi kaybetmesi üzerine teröristbaşı Gülen'in şimdi ne yapacağı merak ediliyor. 

Trump ilk iş olarak terör örgütüyle mücadele edeceğini söylemişti. Bu sonuçlar üzerine teröristbaşı ve ekibinin Kanada'ya kaçmak için hazırlık yaptığı iddia edildi.

PENSİLVANYA'YI TRUMP KAZANDI!

ABD'deki seçimlerin kaderini belirlemesi beklenen Pensilvanya eyaletinde de Cumhuriyetçi aday Donald Trump kazandı.

Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı Tim Kaine dün ABC'de yayınlanan Good Morning America programına verdiği röportajda; Florida, Ohio, Pensilvanya ve Kuzey Carolina gibi eyaletlerin kazanılmamasının büyük önem taşıdığını söylemişti. Memleketi Virginia'da oy kullanan Kaine, "Bu dört eyaletten birini alırsak, Hillary'nin başkan olacağını düşünüyorum" demişti.

YORUMLAR 6
  • Müslüm 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz millet olarak malesef hayalperest bir toplumuz daha dün bir bugün iki adamın hiç işi gücü kalmadı biz onlara göre 2nci dünya ülkesiyiz ve bizim sorunlarımıza sıra gelene kadar diğer seçim vakti gelir
    Cevapla
  • İbo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bukadar körlük haram türkiyeye erseydı obama verirsi ama başkanlarin elınde degıl ablamıyormsun trump obamadan kandili başkan olacak
    Cevapla
  • metiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın indirdiği nezih dini kendi oyuncağın haline çevirdin, Allah bunu yanına bırakır mı sandın iblis..............
    Cevapla
  • farsakbeyi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence etmez ama öldürür. Baksana adam mezarını bile hazırlamış.
    Cevapla
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö, demokratların bir ürünü idi...cumhuriyetçi olarak trumpu bağlayan bir durum yok. Zira fetönün Türkiyede ötmesi durumda trump, biz yapmadık diyebilecek ve Türkiye ile ilişkilerin zedelemesine izin vermeyecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor