Teröristbaşı Gülen'in korktuğu başına mı geliyor?

Trump'ın kabinesinde yer alması beklenen isimler arasında Atatürk hayranı olanlar ve Gülen'i 'Türkiye'nin Ladin'i olarak tanımlayanlar bulunuyor.

Teröristbaşı Gülen'in korktuğu başına mı geliyor?
Teröristbaşı Gülen'in korktuğu başına mı geliyor?
GİRİŞ 10.11.2016 22:06 GÜNCELLEME 10.11.2016 22:18
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Donald Trump'ın ABD'nin 45. Başkanı seçilmesi sonrası en çok konuşulan konuların başında, yeni yönetimin kilit koltuklarının kimler tarafından doldurulacağı geliyor.

MUHTEMEL KABİNEDE GÜLEN'İ TÜRKİYE'NİN "LADİN"İ OLARAK TANIMLAYAN İSİMLER VAR

Trump'ın zafer konuşmasında özellikle teşekkür ettiği ve taraftarlarına alkışlattığı bazı mesai arkadaşlarının önemli pozisyonlar için favori olduğu konuşuluyor.

Bu isimler arasında Atatürk'e hayran olduğu bilinen isimlerle, Fetullah Gülen'i 'Türkiye'nin Ladin'i' olarak tanımlayan isimler yer alıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Türkiye’nin Fetullah Gülen’in iadesi için sık sık görüşeceği Trump’ın kabinesinde olması beklenen isimler şöyle:

RUDY GİULİANİ - ADALET BAKANI

Trump'ın en ateşli yol arkadaşlarından olan Rudy Giuliani'nin ismi, Adalet Bakanlığı koltuğu için geçiyor. İkiz Kuleleri hedef alan 11 Eylül saldırısı sırasında New York Valisi olan Giuliani, aynı zamanda eski bir savcı. Rudi Giuliani de 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi partiden aday adayı olmuştu. Olası bir atama durumunda, Giuliani'nin ismi, "Fetullah Gülen'in iade talebi sürecinde" de sıkça dile getirilebilir.

MİCHAEL FLYNN - ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI

Korgeneral rütbesi ile Amerikan Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan Flynn, Donald Trump'ın kampanyası sürecinde, ordu mensupları ile buluşmalarında önemli rol üstlenmişti. Michael Flynn, 2012-2014 yılı arasında başkanlığını yürüttüğü, Savunma İstihbarat Birimi'nden radikal islamcılarla ilgili düşünceleri nedeniyle uzaklaştırıldığını iddia etmişti.

Flynn, Fetullah Gülen'in iade talebi konusunda da, The Hill isimli bir yayın organına, 8 Kasım tarihinde, "Müttefikimiz Türkiye krizde ve yardımımıza ihtiyacı var" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Michael Flynn o yazıda, Gülen'i, "radikal islamcı" olarak tanımlamış, "Türkiye'ye göre Washington, Türkiye'nin Bin Ladin'ine ev sahipliği yapıyor" ifadesini kullanmıştı.

Flynn yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“İstihbarat yetkililerine göre, Molla Gülen'in her tarafında ‘terör’ izi var. Onun dünyaya yayılmış organizasyonları ‘uyuyan terör hücrelerinin’ tüm özelliklerini taşıyor. Türkiye'ye göre Washington, ‘Türkiye'nin Bin Ladini’ne ev sahipliği yapıyor... Gülen için güvenli bir liman olmamalıyız."

NEWT GİNGRİCH - DIŞİŞLERİ BAKANI

Amerika'nın bir numaralı diplomasi koltuğu için ismi geçen Newt Gingrich, Washington çevrelerinde "hırçın" bir muhafazakar olarak tanınıyor.

Gingrich, Atatürk’ün doğumun 125. yılında yaptığı açıklamalarda Mustafa Kemal hayranı olduğunu, onu kendisine örnek aldığını ifade etmişti. ABD merkezli “The New Yorker” dergisi, Gingrich’in Atatürk hayranlığını derlediği yazısında, Atatürk’ten, “Sadece hükümeti değil, halkı da modernize etti” sözleriyle bahsederken, yeni neslin mimarı savaş kahramanı ifadelerini kullandı.

Trump'a adaylığının en başından bu yana destek veren 73 yaşındaki Gingrich, 1995-1999 yılları arasında Temsilciler Meclisi Başkanı'ydı. Gingrich, 2012 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi partiden aday adayı olmuştu.

YORUMLAR 30
  • VartoLu 7 yıl önce Şikayet Et
    melun kafir sifatinda nur kalmamis
    Cevapla
  • Gamze 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlur abd organizeli çete gurupları, Ama abd yi bir gün kendi yetiştirip beslediği terör gurupları kalbinden vuracaktır.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Üst akıl izin vermeden asla vermezler.
    Cevapla
  • vusda 7 yıl önce Şikayet Et
    Gizli kardinal olduğu söylenilen bir kişinin ABD tarafından Türkiye'ye verileceğini sanmıyorum. Trump daha bazı şeyleri yeni öğrenecek. öğrendikten sonra o da vermemek için ayak diretecektir.
    Cevapla
  • cengiz aktaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın orada çürüsün...apo yu bize verdiler, başımızı beladan kurtulmadı...adamı kahraman yaptılar...gavurun toprağında ölsün...başımıza bela mı alacağız ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!