Carter'dan Obama'ya Filistin çağrısı

ABD eski başkanı​ Jimmy Carter, 20 Ocak'ta görev süresi dolacak olan Barack Obama'ya Filistin devletini tanıması konusunda çağrıda bulundu.

Carter'dan Obama'ya Filistin çağrısı
Carter'dan Obama'ya Filistin çağrısı
GİRİŞ 30.11.2016 12:42 GÜNCELLEME 30.11.2016 15:20

Carter, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasının geleceğinin Obama dönemi sona ermeden şekillenebileceğine inandığını söyledi ancak söz konusu sorunun çözülmesi için vakit çok kısıtlı.

Barack Obama'ya 20 Ocak'ta görevinden ayrılmadan önce Filistin'i tanıma çağrısında bulunan Carter, çağrının cevap bulmasının İsrail-Filistin ihtilafının geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti.

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, Carter, ABD'nin Filistin devletinin tanınmasının "Filistin'i tanımayan diğer ülkelerin bunu yapmasını kolaylaştıracak ve Güvenlik Konseyi'nin bu konuda bir karar vermesinin yolunu açacaktır" dedi.

RUSYA VE ÇİN'DEN FİLİSTİN'E DESTEK

Önceki gün de Mahmud Abbas'ı Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla tebrik eden Putin, Moskova'nın 1967 sınırlarına tabi ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini vurgulamıştı.

Çin Cumhurbaşkanı Jinping ise, BM’de düzenlenen Filistin toplantısına gönderdiği mesajda, Filistin halkının adil davasının kararlı destekçisi olduklarını bildirdirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti