ABD'den Macaristan'a mülteci tepkisi

ABD, 2015 yılında Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki bir eylemde polise taş attığı gerekçesiyle Suriyeli mülteci Ahmed Hamid'e 10 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

ABD'den Macaristan'a mülteci tepkisi
ABD'den Macaristan'a mülteci tepkisi
GİRİŞ 07.12.2016 10:54 GÜNCELLEME 07.12.2016 10:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Macaristan'da 10 yıl hapis cezası alan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid (40) ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, Eylül 2015'te Macaristan-Sırbistan sınırında polisle ilticacılar arasındaki çatışmaya karışan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid'in 'terörizm' değerlendirmesiyle yargılanıp mahkum edilmesinden endişe duymaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Macaristan hükümetinin şeffaf bir soruşturma yürütmesi ve bağımsız sivil toplum gruplarından da bilgi alması konusunda teşvik edildiği açıklamada, "Bay Hamid'in davasını yakın bir şekilde takip edeceğiz" denildi.

Geçen yıl eylül ayında Macaristan'ın Sırbistan sınırında sınırların açılması için yapılan gösteri sırasında "polise taş atmaktan" yargılanan Hamid'e 10 yıl hapis cezası verilmişti. Macaristan'da polise taş atmanın "terör eylemi" kapsamında değerlendirildiği ve mahkemenin en üst sınırdan ceza verdiği kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • cemhani 7 yıl önce Şikayet Et
    cöş bir taş atmaya 10 yıl veilir mi macarlar adeleti guguka çevirmiş o zaman Avrupalılar bas bas bize demokrasi demesin bu mu demokrasiniz !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı