Beyaz Saray, Trump'a Air Force One yanıtı

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest,"Amerikan halkı gelecek başkanların Air Force One'da seyahat ederken eşsiz ve yenilenmiş imkanlarından faydalanmasını bekleyecektir" dedi.

Beyaz Saray, Trump'a Air Force One yanıtı
Beyaz Saray, Trump'a Air Force One yanıtı
GİRİŞ 07.12.2016 11:53 GÜNCELLEME 07.12.2016 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın yeni siparişinin iptal edilmesini istediği, başkanlar için üretilen Air Force One uçağının yenilenmesi gerektiğini savundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama ile Florida eyaletine seyir halindeyken Air Force One'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump'ın Boeing ile varılan yeni başkanlık uçağının yapımıyla ilgili sözleşmenin iptaline dair sözlerinin hatırlatılması üzerine Earnest, Trump'ın yeni siparişin maliyetiyle ilgili dile getirdiği rakamların gerçeği yansıtmadığına dikkati çekti.

Earnest, Trump'ın belirttiği istatistiklerin, Savunma Bakanlığı ile havacılık şirketi arasında yapılan finansal anlaşmayla örtüşmediğini aktardı.

Air Force One'ın yenilenmesinin gelecek başkanların yararına olacağını anlatan Earnest, "Amerikan halkı gelecek başkanların Air Force One'da seyahat ederken eşsiz ve yenilenmiş imkanlarından faydalanmasını bekleyecektir" dedi.

UÇAĞIN GÜVENLİĞİ ARTIRILIYOR

Earnest, 2023 yılına kadar yapımı tamamlanacak yeni uçağın güvenliğinin ulusal güvenlik uzmanlarının tavsiyeleri doğrultusunda artırılacağı bilgisini vererek, "Bu uzun vadeli bir plan ancak gelecek başkanlar adına yapılmış olan bu planlamanın devam ettirilmesi gelecek yönetimin vereceği bir karar" ifadesini kullandı.

TRUMP SİPARİŞİ İPTAL ETTİRMİŞTİ

Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikan havacılık şirketi Boeing'in gelecek başkanlar için ürettiği Air Force One 747'nin maliyetinin 4 milyar doları aştığını ifade ederek, bu durumu "Maliyeti kontrolden çıkmış." diye eleştirmişti. Trump, "Siparişi iptal edin" çağrısında bulunmuştu.

Bu paylaşımın ardından New York'ta yaşadığı Trump Tower'ın lobisinde gazetecilerle bir araya gelen Trump, "Boeing'in çok para kazanmasını isteriz ama o kadar çok değil" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yolsuzluğun yeni bahanesi; Amerikan halkı gelecek başkanların Air Force One'da yenilenmiş imkanlarından faydalanmasını istermiş. Ben USA vatandaşı olarak öyle bir yenilik istemiyorum. Özellikle bu yeniliğin maliyeti 4 milyar doları bulmuşken. Umarım Trump yolsuzlukla mücadelede samimidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!