ABD: Rusya muhalifleri vuruyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, “Rusya’nın El Nusra’ya karşı bir çabası olduğunu görmedik. Halep’te rejimi destekleyerek muhaliflere karşı savaşıyorlar" dedi.

ABD: Rusya muhalifleri vuruyor
ABD: Rusya muhalifleri vuruyor
GİRİŞ 08.12.2016 15:07 GÜNCELLEME 08.12.2016 15:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Halep’te muhalif silahlı gruplar ve Rusya destekli rejim güçleri arasında yaşanan çatışmalar hakkında konuştu.

Toner, “Halep’in güneyinin rejim tarafından geri alınması durumunda El Nusra yenilgiye uğratılır mı?” şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, “Biz Rusya’nın El Nusra’ya karşı mücadele ettiğini görmedik” dedi.

Toner, “Biz tamamen El Nusra’nın yenilgiye uğratılmasından yanayız ve bu konuda anlaştık. Rusya ve ABD El Nusra’nın bir terör örgütü olduğu konusunda hemfikirdir ve DAEŞ gibi yenilgiye uğratılması gerekiyor” dedi.

Fakat Rusya’nın El Nusra’yla çatıştığını görmediklerini kaydeden Toner şöyle devam etti:

“Rusya’nın El Nusra’ya karşı bir çabası olduğunu görmedik. Halep’te rejimi destekleyerek muhaliflere karşı savaşıyorlar. Biz Halep’te böyle olduğunu düşünüyoruz. Rusya’yla El Nusra’ya karşı mücadele konusunda bir anlaşmamız vardı.”

Toner, Halep’in rejim tarafından alınması durumunda Suriye’de iç savaşın devam edeceğine dikkati çekerek, Halep’in düşmesi durumunda şiddetin bitmeyeceğini söyledi. Toner, Suriye’de savaşın sona ermesi için siyasal çözüm aranması gerektiği yönündeki sözlerini tekrar etti.

Halep’in rejim güçleri tarafından alınması durumunda Suriyeli muhaliflerin teslim olacağını düşünmediklerini belirten Toner, “Daha önce korktuğumuz ve bunu belirttiğimiz gibi bu durum sadece çatışmaların daha da artmasına ve şiddet olaylarının ülkenin diğer bölgelerine sıçramasına sebep olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • trabzonluu 7 yıl önce Şikayet Et
    ikiniz de pk sunuz
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizde PYD ile bizi vuruyorsunuz. Hanginiz daha iyi ki ?
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    albirini vur ötekini siz kime vuruyorsunuz
    Cevapla
  • Aynısınız 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok birbirinizden farkınız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!