Kerry, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

Türkiye'deki anayasa değişikliği ve başkanlık tartışmaları ABD Dışişleri Bakanı Kerry'i rahatsız etti. Kerry, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Kerry, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı
Kerry, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı
GİRİŞ 09.12.2016 11:30 GÜNCELLEME 09.12.2016 11:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya'da düzenlenen Dışişleri Bakanı zirvesinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı...

DW Türkçe'nin haberine göre; Hamburg'da 56 ülkenin katılımıyla düzenlenen 23. AGİT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının açılış konuşmasını yapan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, üye ülkelerden AGİT'in demokratik ilkelerine sahip çıkmalarını istedi.

“Demokrasi, hukuk devleti, insan hakları ve temel özgürlüklere saygı olmaksızın güvenlik de sağlanamayacaktır” diyen Steinmeier, “Değerler pusulamıza odaklanmadığımız takdirde bu fırtınalı günlerden çıkarak hedefe ulaşamayız” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi için anayasayı değiştirmek istemesini eleştirdi. AGİT üyesi bazı ülkelerde demokrasi ve insan hakları ihlallerinden duydukları kaygıları dile getiren Kerry şunları dile getirdi:

“Yolsuzluk artıyor. Otoriterlik artıyor. Bazı liderlerin gücünü pekiştirmek için anayasayı değiştirme hamlelerini görüyoruz. Medyanın yeni platformlarından yalan haberler yayılıyor. Bazı yerlerde işkencenin savunulduğunu görüyoruz. Bütün bunlar AGİT'in temel kurucu ilkelerine açık saldırı oluşturmaktadır. Çok açık olayım: Bağnazlık ve muhaliflere baskı kurma, susturma hiç birimiz için yeni normal olamaz. Özgürlüklerin kısıtlanması zorbalık yönetimine doğru atılmış bir adımdır.”

Bakan Kerry, AGİT bölgesinde otoriter düşüncenin yükselişine tanık olduklarını aktarırken, “Bu yükselişe insan haklarında yaşanan gerileme, bağımsız basına kısıtlamalar, nefret suçları eşlik ediyor” dedi.

Avrupa'nın kolektif güvenliğinin ekonomik büyüme ve temel insan haklarının korunması ile doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizen Kerry, "Yurttaşlarımızın güvenliği ve refahındaki gelişmeyi AGİT'in özünü oluşturan ilkelerdeki ilerleme yoluyla sağladık” dedi. ABD Dışişleri Bakanı bu ilkeler arasında demokratik yönetim, hukuk devleti ve yolsuzlukla mücadelenin yer aldığına dikkat çekti.

YORUMLAR 14
  • Kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olayları surdaki hendek olayları darbe vakası ve şimdide doların zıplama muhabbeti hiçde tesadüf değilmiş.. Hem darbe yaptırdınız hemde insan hakları özgürlük diyorsunuz. İnşallah yeni başkanınızın seçilmesi sonunuz olacak!
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Kerry ilk olarak ABDye baksın, Amerikan polis sebepsiz siyah diyen insanları öldürüler. ABD ırkçı bir ülkedir. Demokrasi diye birşey yok orası, mason kanunları geçer, anayasa ABD de ikinci sıradadır.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler nasılda eniklerinin söylediği yalanları doğru imiş gibi anlatıyor. Zibidi senin genel kurmay başkanın olmayan kimyasal silahlar için brifingler vermişti. Hayatınız yalan. Bu sahte oyunlarla bizi yıkamayacaksınız. Burası SON KALE Allah'ın izni ile düşmeyecek.
    Cevapla
  • muhendıs 7 yıl önce Şikayet Et
    demek kı doğru yoldayız.duşmanlarımız rahatsız ıse yapılan doğrudur
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Kerry'ler, Krukerry'ler nedense hep Reis'i hedef alıyor. Allah Reis'e akıl, fikir, feraset, basiret, güç, kuvvet, cesaret ve uzun ömür versin, çünkü işi zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı