Edelman'dan FETÖ ağzıyla Türkiye yorumu

Eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Türkiye hakkında FETÖ argümanlarıyla değerlendirmelerde bulundu. Edelman 'Türkiye iç savaşa doğru gidiyor' dedi.

Edelman'dan FETÖ ağzıyla Türkiye yorumu
Edelman'dan FETÖ ağzıyla Türkiye yorumu
GİRİŞ 09.12.2016 18:56 GÜNCELLEME 09.12.2016 21:16
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Bir süredir Türkiye'ye operasyon üzerine operasyon düzenleyen çevreler, üst üste aldıkları başarısız sonuçlara rağmen yine boş durmuyor.

Son olarak Türk ekonomisi üzerinde operasyon deneyen güçler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı hamleler karşısında çileden çıktı. Bu kez de "Türkiye iç savaşa gidiyor" söylemleriyle yeni bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.

FETÖ'CÜ İSİMLERLE TÜRKİYE ANALİZİ

Washington’da Bipartisan Policy Center- Partilerüstü Siyaset Merkezi tarafından düzenlenen bir panelde Türk Amerikan ilişkileri ele alındı.

FETÖ'cü Amberin Zaman'ın da hazır bulunduğu panelde konuşan Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, FETÖ'nün kullandığı argümanlarla Türkiye'yi değerlendirdi. Edelman "Türkiye iç savaşa gidiyor" dedi.

"TÜRKİYE'YE, 'BİZİ REHİN ALMAYIN, ŞANTAJ YAPMAYIN' DİYELİM

Eric Edelman, İncirlik konusunda şantaj yapılmaması gerektiğini, Türkiye ile açık net bir şekilde konuşulması gerektiğini belirtti: “’İncirlik’i 60 yıldır kullanıyoruz, sizle yolumuza devam etmek istiyoruz, NATO müttefikinden bazı beklentilerimiz var, şantaja uğramamak, rehin olarak alınmamak gibi.. Siz bizi eleştirebilirsiniz ama biz de Türkiye’de olanları kamuoyunda açıkça dile getireceğiz’ denilebilir.”

"TÜRKİYE İÇ SAVAŞA GİDİYOR"

Türkiye’nin iç politikasını anlamadan dış politikasını anlamanın zor olduğunu söyleyen Edelman Türkiye’nin bir iç savaşın eşiğine doğru ilerlediğini, bunun Türkiye ve bölge için çok tehlikeli olduğunu, böylesi bir durumun Amerika’nın çıkarlarına da ters düştüğünü söyledi.

YORUMLAR 127
  • Selman Tahiroğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye aleyhine çalışan kim varsa Cenabı Allah cümlesinin elini kolunu kırsın, dışarıya kaçan hainleri ve onların efendilerini kahr-u perişan eylesin.
    Cevapla
  • ssa 7 yıl önce Şikayet Et
    planları bu hükümetin acil halk ordusu kurması lazım !!!!!
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’nın çıkarlarına da ters düştüyse doğru yoldaız reis
    Cevapla
  • sami 7 yıl önce Şikayet Et
    artık bu yabancı ajanların ülkemiz hakkındaki yorumlarından bıktık usandık size ne yahu, sabrımızı zorlamayın. içlerindeki arzu bu iç savaş, EY TÜRKİYE HALKI GÜN BUNLARA DERS VERME GÜNÜDÜR. DAHA GÜÇLÜ BİRLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ AYRICA HER KONUDA UYANIK OLMALIYIZ
    Cevapla
  • CLLK 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam böyle dediyse türkiye doğru yoldadır.. başkanlık sistemi bunların ümüğünü tıkayacak.. tek dertleri o..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İzmir'de deprem!