Militanlarla dans ülkeyi ayağa kaldırdı

Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin Kolombiya’daki ayrılıkçı örgüt FARC üyeleri ile birlikte dans ettiği görüntülerin ortaya çıkması ülkeyi karıştırdı

Militanlarla dans ülkeyi ayağa kaldırdı
Militanlarla dans ülkeyi ayağa kaldırdı
GİRİŞ 06.01.2017 10:53 GÜNCELLEME 06.01.2017 10:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kolombiya hükümeti ve Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki barış anlaşması çerçevesinde militanların silah bırakması için belirlenen toplanma alanlarından birinde çekilen ve Birleşmiş Milletler (BM) gözlemcileri ile militanları dans ederken gösteren video, ülkede tepkilere neden oldu.

REZİLLİK

Görüntülerde BM Kolombiya Misyonu Ateşkesi İzleme ve Doğrulama Mekanizması gözlemcilerinin yeni yıl kutlaması için FARC militanlarıyla yemek yediği ve dans ettiği görülüyor. Muhalefet partileri, BM gözlemcilerinin görüntülerini "rezillik" olarak nitelerken sosyal medya kullanıcıları da özellikle fotoğraflarda çocuk yaşta militanlar bulunduğunu ileri sürerek tepkilerini dile getirdi.

UYGUNSUZ

BM Kolombiya Misyonu, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada gözlemcilerin eylemlerinin "BM'nin tarafsızlık değerlerini yansıtmadığına" dikkati çekerek "uygunsuz" olarak nitelenen davranışlar karşısında önlem alınacağını vurguladı. Nüfusu 48 milyonu aşan Latin Amerika ülkesi Kolombiya'da yarım yüzyıldan fazla süren iç savaş, 260 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 milyondan fazla kişinin göç etmesine neden olmuştu.

YORUMLAR 2
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    BM nin kendisi başlı başına militanlar sürüsü değil mi ki ne bekliyordunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!