'Cüce' ABD'ye iade ediliyor!

"El Chapo" (cüce) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın ABD'ye iade edilmek üzere yola çıktığı bildirildi.

'Cüce' ABD'ye iade ediliyor!
'Cüce' ABD'ye iade ediliyor!
GİRİŞ 20.01.2017 06:53 GÜNCELLEME 20.01.2017 06:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Meksika Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Guzman'ın avukatları  tarafından yapılan ABD'ye iade kararına itirazın Meksika federal mahkemesi  tarafından reddedildiği kaydedildi.

Açıklamada, Meksika'nın Ciudad Juarez kentinden bir uçağa bindirilen  Guzman'ın, ABD'nin New York şehrine gitmek üzere yola çıktığı bilgisine yer  verildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Guzman'ın ABD'ye  iadesi için Meksika hükümetinin yardım ve desteğinin memnuniyetle karşılandığı  belirtildi.

Meksika'nın en çok aranan insanı olan Guzman, dünyanın en büyük  uyuşturucu örgütü olarak kabul edilen Sinaloa Cartel'in lideri olarak biliniyor.

Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli  cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmıştı.

Ocak 2016'da yakalanmadan hemen önce Hollywood'lu aktör Sean Penn ile  Rolling Stone dergisi için Meksika'da bir ormanda röportaj yapan Guzman, "Dünyada  herkesten çok uyuşturucu satıyorum. Kamyonlar, tekneler, uçaklar ve  denizaltılardan oluşan bir filom var" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Muz kabuğu 7 yıl önce Şikayet Et
    Meksika'in mahkemesi ABD'inkinden çok daha çetin ve hızlı çalışıyor. Bir muz cumhuriyeti kadar olupda gönderdığmiz fetö dosyaları bırakın incelemeyi, halen daja kutusunu açmayi başaramadılar.
    Cevapla
  • Emeklidur 7 yıl önce Şikayet Et
    Tam da Dalton kardeşlere benziyor mendebur.
    Cevapla
  • balalı mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tip insanlar derhal imha edilmeli
    Cevapla
  • emir 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülkemizdede bi sürü uyuşturucu baronu var keşke onlarda yakalansa
    Cevapla
  • lebes 7 yıl önce Şikayet Et
    abd bu suç çetesini kullanarak yeni şeytani oyunlar ve yeni şeytani planlar üzerinde çalışacaktır. yani bu cüce denen kişi abd için sadece bir iş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık