Türkiye iade için kararlı!

Trump'ın ABD Başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Türkiye, Fetullah Gülen'in iadesi konusunda yeni girişimler başlatacak.

Türkiye iade için kararlı!
Türkiye iade için kararlı!
GİRİŞ 23.01.2017 10:08 GÜNCELLEME 23.01.2017 10:24

Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra, FETÖ elebaşı Gülen'in iade edilmesi için 85 koli belgeyi ABD'ye bizzat Adalet Bakanı tarafından götürmüş ancak Obama yönetimi terörist başına sahip çıkmış, topu Amerikan mahkemelerine atmıştı. Aradan geçen onca süreye rağmen iletilen belgelerin mahkemelere dahi gönderilmediği ortaya çıkmıştı. Türkiye, Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla terörist Gülen'in iadesi için yeni girişimlere başlayacak. Adalet Bakanlığı, 15 Temmuz kalkışmasına ilişkin yeni bilgi-belgeleri ve kabul edilen iddianameleri ABD Adalet Bakanlığı'na gönderecek. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Gülen'in iadesi için ABD'ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da, ABD'nin yeni Adalet Bakanı atandıktan sonra ABD'ye gitmesi ve yeni adalet bakanı ile görüşerek Türkiye'nin FETÖ konusundaki hassasiyetlerini aktarması bekleniyor.

GEÇİCİ TUTUKLAMA VE İADEDE SOMUT ADIM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Gülen'in iadesiyle ilgili şunları söyledi: “Sayın Trump'ın ve ekibinde yer alan çok etkin aktörlerin açıklamalarına baktığımızda Türkiye ile ABD arasında yeni dönemde yeni bir başlangıç yapılacağını ve bunun da pozitif anlamda bir başlangıç olacağına ilişkin beklentiler her tarafta olduğu gibi bizde de yükseldi. Farklı beklentiler de var ama ben pozitif noktadan bakıyorum, Sayın Trump'ın görevi devralmasından sonraki süreçte Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi konusunda somut adımlar olur. Biz muhataplarımızdan artık net tavırlar bekliyoruz, işi zamana yayan değil. Evetse evet, hayırsa hayır, ne yapacaklarsa bunu bize açık söylemelerini istiyoruz. Hem yapacağız hem bakacağız hem yargı şöyle hem bizim işimiz değil deyip net bir siyasi tutum istiyoruz" açıklamalarında bulunmuştu.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor