Trump-Putin görüşmesindeki çarpıcı detay!

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeye ait detaylar ortaya çıktı.

Trump-Putin görüşmesindeki çarpıcı detay!
Trump-Putin görüşmesindeki çarpıcı detay!
GİRİŞ 10.02.2017 15:16 GÜNCELLEME 10.02.2017 15:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevi devraldıktan sonra Rus meslektaşı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili detaylar basına sızdı.

İki liderin yaklaşık bir saat süren telefon görüşmesinde iki ülke arasında 2010 yılında imzalanan ve New START olarak bilinen nükleer anlaşmayı değerlendirdi.

TRUMP ANLAŞMAYI BİLMİYOR MU?

Putin'in anlaşmayı uzatma teklifi karşısında Trump'ın görüşmeye ara verdiği ve anlaşmayla ilgili danışmanlarından bilgi aldığı iddia edildi. Danışmanlarıyla konuşan Trump'ın, bu anlaşmanın Obama yönetimi tarafından yapılan ve ABD'nin çıkarlarına aykırı olan anlaşmalardan biri olduğunu söylediği öğrenildi.

ABD kamuoyundan yükselen, Trump'ın bu kadar önemli bir anlaşmayı bilmemesine yönelik eleştirilerin ardından, konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer, "Oldukça verimli bir görüşmeydi. Başkan Trump, sadece danışmanlarından görüş aldı. Söylenen şeyi bilmiyor gibi gözükmüyordu" ifadelerini kullandı.

NEW STAR NEDİR?

İki ülke arasında imzalanan New START anlaşması, iki ülkenin de elindeki nükleer başlıkların sayısını 1550'ye düşürmesini öngörüyor. Anlaşma bunun yanı sıra, füze ve nükleer özellikli bombalara da belli kısıtlamalar getiriyor.

YORUMLAR 1
  • Kullll. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ikisi gün gelir anlaşırlar müslümanlara asla.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi