O ülkeye tam destek: Yüzde 100 arkasındayız!

ABD Başkanı Trump, balistik füze denemesi yaptığı belirtilen Kuzey Kore'ye karşı Japonya'nın "yüzde 100 arkasında" olduklarını belirtti

GİRİŞ 12.02.2017 08:12 GÜNCELLEME 12.02.2017 09:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Trump, ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Florida eyaletinde, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi iddiasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

JAPONYA'NIN YÜZDE YÜZ ARKASINDAYIZ

Kuzey Kore'nin son adımıyla ilgili net ifadelerin kullanıldığı kısa basın toplantısında Trump, ABD'nin Japonya'ya olan desteğini bir kez daha vurgulayarak, "Amerika Birleşik Devletleri, büyük müttefiki Japonya'nın yüzde yüz arkasındadır." ifadelerini kullandı.

Japonya Başbakanı Abe ise Kuzey Kore'nin füze denemesiyle ilgili olarak, "Kuzey Kore'nin son füze denemesi kesinlikle kabul edilemez. Kuzey Kore, Birleşmiş Millet Güvenlik Konseyinin (BMGK) ilgili kararlarına tamamıyla uymalıdır." Abe, Trump'ın kendilerine Kuzey Kore konusunda "güvence" verdiğini de ifade etti.

YORUMLAR 2
  • Ergün 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlayamadığım konu , yarım milyon Japonu birkaç saat içinde öldüren ABD ile nasıl olurdu aynı masada oturan bişey Abe....
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu anlamadığımız için Dünya siyasetinde hep kaybediyoruz. Adamlar 2. Dünya savaşından 15 sene sonra Avrupa Birliği'ni kurarken biz hala Ermeniler'le Yunanlar'la dalaşıyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri