Sınırı geçtiler, parmaklarını kaybettiler!

ABD-Kanada sınırını tipi altında yürüyerek aşan iki Afrikalı göçmenin elleri tamamen dondu. Bir aracı durdurup kurtarma ekiplerini arayan göçmenlerin parmakları hastanede kesildi.

Sınırı geçtiler, parmaklarını kaybettiler!
Sınırı geçtiler, parmaklarını kaybettiler!
GİRİŞ 14.02.2017 12:22 GÜNCELLEME 14.02.2017 14:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afrikalı iki göçmen, Aralık ayında yaya olarak yollara düştü. Hedefleri ABD'den Kanada'ya geçmekti. Kaçak olarak ABD'de bulunan iki Ganalı, dondurucu soğuk, tipi ve kar altında kilometrelerce yürüdü.

Üstlerinde yalnızca birer ceket olan ikili, Kuzey Dakota ve Manitoba arasındaki sınırı geçmeyi başardı ancak ellerinde eldiven olmasına rağmen soğuktan parmaklarını kaybetti.

''GÖZLERİM DONMUŞTU''

Razak Iyal ve Seydu Muhammed isimli göçmenler, hikayelerini BBC'ye anlattı. Muhammed, "Hiçbir şey göremiyordum, Razak'ın adımlarını takip ediyordum çünkü gözlerim donmuştu. Bir şey beni yakıyormuş gibi hissediyordum" diyor.

Razak ise "Ellerimizin tümü donmuştu, cebimize sokamıyorduk. Telefonlarımızı alıp 911'i arayamadık" ifadesini kullanıyor.

BİR ARACI DURDURUP KURTULDULAR

Gece karanlığında yoğun tipi altında saatlerce yürüyen ikili, bir aracı durdurdu ve ambulans çağırdı.

Razak Iyal, "Kulaklarım donmuştu, kulaklarımın bir kısmını kestiler. Parmaklarımı kestiler, tüm parmaklarımı kaybettim" sözleriyle yaşadıklarını anlatıyor.

ABD'de Donald Trump'ın göreve başlamasıyla ülkedeki kaçak göçmenler bölgedeki ölümcül soğuğa rağmen Kanada sınırını geçmeye başladı.

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 1
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Afrikalı kardeşlerimiz gerçekten çok zor durumda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi