ABD'den Rusya'ya Esed şartı!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya'nın Esed karşıtı muhalefetin tamamını terörist olarak tanımlamaktan vazgeçmemesi halinde askeri işbirliği yapılmayacağını söyledi.

ABD'den Rusya'ya Esed şartı!
ABD'den Rusya'ya Esed şartı!
GİRİŞ 17.02.2017 17:27 GÜNCELLEME 17.02.2017 17:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya ile Suriye'de askeri işbirliği yapılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Tillerson, Esed karşıtı ülkelerin bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde Rusya ile askeri işbirliği konusunda bazı şartlara bağlı olduğunu söyledi.

Tillerson, içlerinde Türkiye, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan'ın bulunduğu Esed karşıtı ülkelerin yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Ruslar, Esed karşıtı muhalefetin tamamını terörist olarak tanımlamaktan vazgeçmezse askeri işbirliği yapılmayacağını söyledi.

KREMLİN: TOZ PEMBE GÖZLÜKLER TAKMADIK

Öte yandan Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov, yaptığı basın toplantısında Trump yönetimi altından ABD ile olan ilişkilerin seyrine değindi.

Trump döneminde Rusya-ABD ilişkilerinin seyrine dair bir hayal kırıklığı yaşamadıklarını belirten Kremlin sözcüsü, "Toz pembe gözlükler takıp, bazı illüzyonlara sığınmadık. Bu yüzden herhangi bir hayal kırıklığımız yok" ifadelerini kullandı.

İki ülkenin liderleri görüşmeden, ikili ilişkilerde kayda değer bir gelişme beklenmemesi gerektiğini söyleyen Peskov, "İki ülkenin liderleri henüz görüşmediler. Bu görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği de henüz bilinmiyor. Muhtemelen, sadece iki lider görüştükten sonra, ilişkilerde yapılacak önemli değişiklikler veya işbirliği yapılabilecek alanlar konusu netleşebilir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru demiş....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?